Joan Graell publica “Aiguafoc”, el seu nou poemari

El poeta Joan Graell presenta aquest dijous a la Seu d’Urgell la seva darrera creació, Aiguafoc, editada per Salòria amb il·lustracions de Ramon Berga. El llibre, que porta per subtítol Bancal, roca, faune, és una aproximació poètica a la muntanya des de dues perspectives: la de la imatge i la de la paraula. Hi ha imatges, poemes curts, poemes llargs i textos en prosa poètica..

A l’hora de crear el llibre, el camí que Joan Graell i Ramon Berga han recorregut no ha estat una excursió típica per valls, cims, boscos, fonts, coves i rius. Ha sigut una experiència totalment diferent, com un viatge a l’inrevés: ells no s’han allunyat gaire de l’espai on treballen; ha sigut la muntanya la que se’ls ha apropat i s’ha manifestat davant els seus sentits (el sisè inclòs) com un corpus poètic, espiritual i artístic.

Al pròleg del llibre, el poeta Vicenç Llorca afirma que, amb aquesta obra, Joan Graell “emprèn el rumb cap a una poesia de la revelació on l’important és l’expressió d’una ànima que es reconeix a mesura que avança per boscos i bancals, camins i arbres, ocells i faunes cap als dominis de la metàfora poètica”. Per la seva part, Martí Sales, afegeix en l’epíleg que el vers de Joan Graell “és el vincle que beu del sotabosc de l’entorn i de les seves cabòries per poder tirar amunt i fer-se flor, poema”.

L’acte de presentació tindrà lloc a les 8 del vespre al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i comptarà amb la intervenció dels autors i del també escriptor Isidre Domenjó.

Accés al tràiler del llibre: https://youtu.be/OR7VdFSb5HA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.