Joan Barrera, investit com a nou alcalde de la Seu

Els regidors del nou mandat municipal a la Seu (Aj. la Seu)
Els regidors del nou mandat municipal a la Seu (Aj. la Seu)

El cap de llista de Compromís x La Seu-Candidatura de Progrés (CxLS-CP), Joan Barrera, ha pres possessió com a nou alcalde de la Seu d’Urgell aquest migdia de dissabte, 17 de juny, en la sessió extraordinària de constitució del nou consistori urgellenc com a resultat de les eleccions municipals del passat 28 de maig.

Joan Barrera ha estat elegit pels 8 regidors del grup municipal de CxLS-CP, mentre que els 4 regidors de Junts per la Seu, els 3 d’ERC-Acord Municipal i els 2 de la CUP-Alternativa Municipalista han votat el seu propi cap de llista, Jordi Fàbrega, Francesc Viaplana i Bernat Lavaquiol, respectivament.

En el seu discurs de presa de possessió, Barrera ha destacat que aquest any celebrem el 900è aniversari de la mort de Sant Ot, el bisbe que va impulsar la construcció de la magnífica Catedral que avui tenim a la nostra estimada Seu. Aquesta catedral es va construir a sobre d’una altra catedral, la impulsada pel bisbe Sant Ermengol. Com analogia, voldria significar que ara hem de construir sobre el que ja està construït, sense destruir, amb un canvi tranquil i aprofitant tot l’impuls i esforç de tot el que s’ha fet en el passat”.

Un altre punt destacat en la seva presentació com a nou alcalde urgellenc ha estat l’aposta de fer de la Seu d’Urgell la capital del Pirineu: “En definitiva, hem de fer de la Seu novament la capital del Pirineu, i tot un referent a Catalunya. Una ciutat que generi respecte i admiració en tots els àmbits. Ho vam fer i ho tornarem a fer”.

Com és habitual en aquesta sessió de constitució del nou ajuntament s’ha reconegut públicament als regidors i regidores que avui o durant aquest darrer mandat 2019-2023 han deixat de ser càrrecs electes, tot lliurant-los una medalla commemorativa. Han recollit personalment avui aquest guardó: Òscar Ordeig, Àngel Rúbio, Mireia Font, Joan Gurrera i Carlos Guàrdia.Nous regidors i regidores electes mandat 2023-2027

En aquesta nova legislatura municipal que avui dissabte s’ha encetat, el consistori urgellenc es compon dels següents grups municipals:

Compromís x La Seu: Joan Barrera, David Servat, Gemma Tó, Antoni Nadal, Paquita Gómez, Bàrbara Romeu, Christina Moreno i Jordi Mas.

Junts per la Seu: Jordi Fàbrega, Carme Espuga, Joan Llobera i Urgell Isus.

ERC: Francesc Viaplana, Maria Antònia Lamolla i Núria Tomás.

CUP: Bernat Lavaquiol i Núria Valls.

[do_widget id=category-posts-pro-64]