prats florits

Jean Larrouy ha estat el gaunyador del Concurs Transfronterer de Prats Florits de l’any 2014. El Concurs de Prats Florits és una iniciativa dels Parcs Naturals Francesos que vol recompensar els prats de dall o peixeders que tinguin el millor equilibri agroecològic. Incentiva les bones pràctiques agràries i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat ecològica i de flora i fauna.

El 2014, s’ha organitzat el concurs de prats florits al parc nacional dels Pirineus, al parc natural regional del Pirineu d’Arieja, al parc natural de l’Alt Pirineu (projecte pilot) i a nivell nacional a Andorra.

Els guanyadors de les 4 zones han estat:
1.Jean Larrouy de la commune d’Etsaut, ferme Jean Larrouy, guanyador pel Parc National des Pyrénées.
2.Bert – Jan Bootsma de la commune de Cérizols, ferme de Lapassado, guanyador pel parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.
3.Gerard Berné Calbó, de la parròquia d’Ordino, guanyador pel Principat d’Andorra.
4.Rosa Busquets Travesset, de Cal Sinfreu de Civís, guanyadora pel parc Natural de l’Alt Pirineu.

El jurat està format per tècnics del Comú d’Ordino, del Centre d’Estudis de la Neu i la  Muntanya d’Andorra, del Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra, de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra, del Parc Natural Regional del Pirineu d’Arieja i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El jurat ha destacat que els 4 finalistes són els guanyadors a les seves respectives zones i per tant la puntuació és molt alta a tots quatre i ha estat tot un repte triar el guanyador. El guanyador per l’any 2014 del Concurs Pirinenc Transfronterer de prats florits, Jean Larrouy, del Parc National des Pyrénées, va rebre com a premi una cistella amb productes locals dels diferents espais naturals.

La parcel·la guanyadora destaca particularment per la seva gran diversitat biològica (i la qualitat paisatgística) tot i donant una bona productivitat i una flexibilitat a l’explotació. L’adequació entre la valorització de la parcel·la per les necessitats de l’explotació tot i permetent la renovació de les funcionalitats ecològiques en una zona on domina el bosc és el que fa augmentar l’interès d’aquesta parcel·la de superfície important (6 hectàrees) en particular pel que fa a la connectivitat ecològica de la vall. Se subratlla l’explotació tradicional, tenint en compte la dificultat de mecanització pel pendent marcat en la parcel·la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada