SFG

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha ofert, aquest dimarts, una recepció a la secretària general de la Francofonia, Michaëlle Jean, al Museu de l’electricitat de FEDA. En l’acte, amb presència de diferents representants de la societat civil i de la classe política, s’ha posat de manifest la transformació del model energètic en què està immersa Andorra.

En aquest sentit, la secretària general de la Francofonia ha destacat en la seva intervenció les oportunitats que l’Organització Internacional de la Francofonia pot oferir a Andorra en l’àmbit del desenvolupament sostenible. Així mateix, ha qualificat el país de laboratori en nombrosos àmbits com el desenvolupament sostenible, però també com l’educació i la formació, la innovació, el multilingüisme i l’aprenentatge d’idiomes.

Jean s’ha mostrat agraïda de poder participar en l’acte d’aquest dimarts al Museu de l’Electricitat, i ha remarcat que la central hidràulica de FEDA va situar Andorra en el camí de la modernitat i és un símbol de la transició energètica del Principat.

En aquest mateix sentit, Calvó s’ha referit al simbolisme del Museu de l’electricitat, que s’ubica a l’antiga central hidràulica que es va construir amb l’objectiu d’exportar l’electricitat, quan finalment Andorra està important el 83% de l’electricitat que consumeix.

Amb el projecte de llei de foment de la transició energètica i del canvi climàtic que està a tràmit parlamentari, Calvó ha recordat que es vol aconseguir un model energètic menys dependent de l’exterior i més sostenible, que contribuirà a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle gràcies al desenvolupament de l’economia verda a l’entorn de les energies renovables.

En aquest sentit, a més, la ministra ha assenyalat les polítiques de conscienciació i sensibilització que es fan sobretot a través de l’educació dels infants, i que tenen una repercussió directa en el futur sostenible del país.

Finalment, en el seu discurs, la secretària general de la Francofonia, ha afirmat que Andorra és un defensor fidel de la democràcia internacional a través del multilingüisme. Jean també s’ha referit a la importància d’apostar per la cooperació internacional i el multilateralisme, premisses que comparteixen l’OIF i Andorra, i ha destacat que el Principat és un país obert al món.

Aquest mateix dimarts, la secretària general de la Francofonia també ha visitat l’espai d’innovació, on ha estat rebuda pel ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. Jean ha pogut conèixer els projectes d’innovació que s’estan duent a terme a Andorra, i s’ha interessat especialment pels projectes de mobilitat i urbanisme.

En el marc de la visita a l’Espai d’innovació, Jean també s’ha trobat amb empresaris d’origen francòfon establerts a Andorra, amb qui ha pogut compartir experiències.Clic per ampliar imatge p1c7cd7g3f26b1m92bf11qch1vf56.jpg