Javier Galindo ofereix dimarts la conferència ‘La Segona República a La Seu’

El proper dimarts 9 d’octubre a les 19 hores tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell la conferència impartida per Javier Galindo Llangort amb el títol “La Segona República a La Seu: Constitució del Primer Ajuntament”.

La conferència tractarà sobre els esdeveniments produïts a la Seu d’Urgell durant els primers dies immediatament posteriors a la proclamació de la Segona República el 14 d’abril de 1931, al temps que reflexionarà sobre les contradiccions historiogràfiques que de forma reiterada s’han anat produïnt al voltant de la reconstrucció i interpretació dels fets.

Javier Galindo és un dels autors i conferenciants més actius en el camp de la investigació de la Seu d’Urgell durant la segona meitat del segle XIX i primera del XX i un dels pocs investigadors que ha portat a terme estudis basats en documentació d’arxiu sobre la Segona República i la Guerra Civil Espanyola a la Seu d’Urgell. És autor dels dels llibres “La Seu, 1936” i “Tornem a Sant Domingo 1936-2016” i d’una desena d’articles de temàtica històrica publicats en diferents revistes de la Seu d’Urgell. Com a conferenciant, ha participat al cicle “Parlem d’Història” que es realitza anualment a l’Espai Ermengol, al programa de conferències de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, durant els actes en commemoració de les festes de Sant Sebastià així com a la parròquia de la Missió.

Amb aquesta conferència, l’historiador té previst iniciar un cicle de xerrades en el marc del programa de conferències anual de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell per donar a conéixer amb el mateix rigor històric i la mateixa vocació divulgativa altres aspectes de la Seu d’Urgell dels segles XIX i XX, la propera de les quals portarà per títol “La plaça del senyor Patalín”.

TOTES LES NOTÍCIES