Javier Balmaseda i Fiona Morrison participen a l’exposició d’homenatge a Manuel Vázquez Montalbán

Dintre de les activitats del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges hi ha l’exposició “Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán”, on participen els artistes andorrans Javier Balmaseda i Fiona Morrison, acompanyant a artistes com Plensa, Arranz Bravo, Santi Moix, Riera i Aragó, Leiro, Genovés, Feito, Ciria, Anna Monzó, Maïs, entre altres.

Per Javier Balmaseda és una oportunitat poder estar dintre de les activitats paral·leles del Festival, ja que obre la possibilitat de que un públic amb interessos diferents puguin veure la meva obra, així com de la resta de participants. Fiona Morrison està gratament sorpresa de tota la itinerancia de l’exposició que ja ha viatjat a diferents països i més de 25 seus, però molt contenta de ser-hi als Museus de Sitges, al costat del Cau Ferrat de Santiago Rusiñol.

Manuel Vázquez Montalbán va participar i assistir a diferents edicions de l’esmentat Festival i inclús va presentar alguna pel·lícula. Per això el Festival ha volgut sumar-se a l’homenatge durant aquest mes d’octubre que farà 15 anys del seu traspàs. Per això a més de l’exposició està previst projectar la pel·lícula del Pianista, de Mario Gas, el proper 12 de octubre (farà 20 anys de la seva primera projecció al Festival). També una jornada de portes obertes de l’exposició el diumenge 14 d’octubre, i un altre visita guiada el 18 d’octubre que va ser el dia de la seva mort.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper divendres 5 d’octubre, a les 10,30 del matí, amb la presència d’Angel Sala, Director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Vinyet Panyella, directora dels Museus de Sitges. També hi serà l’actor Juanjo Puigcorbé, que ha fet de Pepe Carvalho en diferents series i Gabriel Serrano com a comissari de l’exposició.