Jaume Biarnés, xef i responsable del departament de Patrimoni i Sostenibilitat de la Fundació Alícia, laboratori responsable del menjar pronunciarà demà divendres 5 de maig, la xerrada ‘El què hem menjat els darrers 50 anys’. L’acte tindrà lloc a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell, a les vuit del vespre.

En aquesta xerrada, Biarnés farà un repàs dels principals canvis que hem viscut en l’alimentació des dels anys 60 fins als nostres dies. Coneixerem quan van arribar a casa nostra els primers kiwis, quan fa que cuinem peix congelat, quins eren els plats de moda als anys 80, entre d’altres. El xef de la Fundació Alícia ens submergirà a la història present del nostre país a través de la cuina per acabar imaginant quin serà el nostre futur i el dels nostres fills.
La cuina catalana, “referent arreu del món”

Aquesta conferència s’emmarca dins l’exposició ‘Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència’, inaugurada el passat dia 5 d’abril, i que ets pot visitar fins aquest pròxim diumenge, 7 de maig, a la sala ‘la Cuina’ del Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

Els organitzadors d’aquesta exposició remarquen que la cuina catalana és “un referent arreu del món” i que cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig o Nando Jubany, “no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó́ que també́ han esdevingut icones populars de primer ordre”. I afegeixen: “Tot això̀ no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res, sinó d’unes arrels, d’una tradició́, d’una cultura i també́ d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal”.

L’exposició́ proposa “posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història: la Segona República”. En aquest sentit s’argumenta que “com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també́ per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora”.

La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació́ Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada