Jardineria: Mini hivernacles

hivernacle

Algunes plantes d’interior necessiten un entorn humit i temperat que només un hivernacle els pot facilitar. Una manera de poder tenir un hivernacle dintre de la llar és amb les urnes de vidre, que ocupen un espai mínim.

Aquests mini hivernacles mantenen les plantes a una temperatura constant i eviten els corrents d’aire i els fums.Al mercat hi ha urnes de totes les mides i formes perquè trobeu aquella que millor s’adapti a l’espai del qual disposeu a casa i que combini amb el mobiliari.

L’important és que l’urna tingui la major superfície possible de vidre perquè les plantes puguin rebre molta llum, i amb unes petites obertures perquè hi circuli l’aire i així s’eviti la condensació i les plantes puguin respirar.

Abans de ficar-hi plantes cal omplir la base de pedres o d’argila expandida i una mica d’aigua. Periòdicament, caldrà netejar les parets de l’urna perquè entri més llum i eliminar l’excés d’humitat que es pot formar a l’interior, per això, només caldrà deixar la tapa oberta una estona perquè entri aire fresc.

Per Redacció / Tot Sant Cugat