Jardineria: L’hibisc o rosa de Xina

hibisc

L’hibisc és una planta arbustiva de flor d’exterior, encara que també es pot trobar com a planta d’interior. Cal situar-la al jardí a ple sol tenint compte que necessitarà bastant d’espai ja que pot arribar a abastar una alçada de fins a tres metres d’altura.

Prefereix els terrenys frescos i fèrtils, però si la terra del vostre jardí és massa sorrenca o argilosa podeu millorar-la afegint un substrat de plantació, en una proporció del 20% al 50% segons les característiques de la terra inicial. Pel que fa al reg, cal mantenir el terreny humit però sense que s’arribi a embassar.

Aquesta planta creix de forma constant i floreix durant els mesos més càlids de l’any, però durant l’hivern entra en repòs. Encara que és una planta molt resistent, pot patir algunes malalties i plagues, com la botritis (verdet gris), el pugó, la mosca blanca i els àcars.

Per combatre el pugó i la mosca blanca podeu recórrer a insecticides sistèmics, i per als àcars utilitzeu acaricides, procurant mullar perfectament el feix de les fulles durant el tractament. Per eliminar apliqueu un fungicida específic. En tots els casos el millor és fer els tractaments a primera hora del matí.

Per Redacció / Tot Sant Cugat