plantes bulboses

Es consideren plantes bulboses les que creixen a partir de bulbs, però també les d’arrels tuberoses, les de rizomes i els corms. Tots aquests tipus de plantes tenen la facultat de crear un òrgan sota terra per acumular les reserves d’aliment que creen les fulles. A més, una de les particularitats d’aquestes plantes és que rebroten a la primavera.

Entre les plantes bulboses tenim la tulipa, l’assutzena, la clívia, el narcís, el nard i l’iris; entre les plantes d’arrels tuberoses hi ha el ranuncle, l’agapant, la begònia, l’anemona, el ciclamen i la dàlia; d’entre els corms trobem la fresia, l’ixia, el crocus i el gladiol; i entre els rizomes hi han les canyes d’índies, la cala i el lliri.

Quan adquiriu els bulbs, per assegurar-vos que estan sans i no tindran problemes per florir agafeu-los amb la mà i pressioneu amb els dits per comprovar que no s’enfonsen i que la seva superfície és sòlida. Fixeu-vos també que no tinguin forats que indiquen que estan afectats per fongs o insectes.

Els bulbs s’han de plantar en terra que no estigui massa embassada, que compti amb un bon drenatge, perquè si no és així al poc temps de la plantació es podriran. 

És aconsellable abans de fer la plantació, treballar bé la terra per airejar-la i oxigenar-la. Per això podeu fer servir una aixada o un motocultor, en funció de l’extensió del parterre del jardí que voleu utilitzar per a la plantació de les bulboses.

Per ajudar al desenvolupament de les plantes no us oblideu d’aportar-li al substrat adob orgànic.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada