Jardineria: La millor època de plantació

bulbs

En general, com més al principi de la temporada es planti un vegetal, més temps tindran les seves arrels per desenvolupar-se i, per tant, serà millor el seu creixement durant el primer any, sempre i quan s’hagi plantat quan les condicions climàtiques són favorables.

• Plantes a arrel nua

Les plantes a arrel nua, sense pa de terra, pateixen bastant durant la seva plantació. Per això, el període més recomanable per plantar-les  és quan estan en descans vegetatiu, és a dir, durant la tardor. 

Per a les plantes de fulla caduca, aquest període comença quan totes les fulles han caigut i acaba abans que apareguin els nous brots. 

Per a les plantes de fulla perenne, que no tenen un període de descans vegetatiu, el període de plantació és encara més limitat. 

• Plantes amb pa de terra o en contenidor

Aquestes plantes pateixen poc estrès quan es planten, per això es pot fer durant gran part de l’any.

Però cal evitar plantar-les durant l’hivern quan la terra està gelada i durant l’estiu, quan hi ha una gran sequera que endureix la terra.

• Bulbs

Els bulbs de floració primaveral s’han de plantar a la tardor, de setembre a principis de desembre; en canvi, els de floració estiuenca convé plantar-los a la primavera.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES