Jardineria: Els crisantems

crisantems

Els crisantems estan en ple desenvolupament a la tardor, i fins i tot aguantaran les temperatures fredes de l’hivern, perquè són plantes molt resistents. Aquestes flors de colors variats són tan espectaculars que aconsegueixen aportar alegria i lluminositat als jardins.

Els crisantems s’han de plantar en una terra fèrtil i ben drenada i en zones on rebin molt de sol. Quant al reg, sempre se’ls ha de mantenir el substrat humit, cal tenir molt en compte no aportar un excés d’aigua ni deixar que la terra estigui massa eixuta.Per afavorir el seu desenvolupament és convenient aportar-lis durant els períodes de floració un fertilitzant ric en nitrogen i en potassi.

També és important fer una poda de forma regular per aconseguir que les tiges siguin més llenyoses i donar-li forma a la planta. En aquest sentit, cal pinçar algunes branques al finals de la primavera per què els crisantems floreixin més i siguin més compactes. Teniu en compte que algunes de les plagues que poden atacar-los són els pugons, l’aranya vermella, la mosca blanca, així com l’oïdi, els fongs i els cargols.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

2 comentaris

  1. M’agradaria saber si els haig de tallar

  2. Tinc els crisantems a punt de florir els puc tallar perque floreixin per tot sants?

Comments are closed.