Jardineria: Centres de flors duradors

centre flors

Si teniu un jardí, podeu aprofitar per fer arranjaments florals o centres de taula per decorar la casa i aromatitzar-la. El millor moment del dia per tallar les flors d’un jardí és ben d’hora al matí, que a més és quan les flors són més fragants, o durant les darreres hores de la tarda. Perquè les flors tallades durin més temps és important posar-les en aigua el més ràpid possible.

Però també duraran més si en el moment de tallar-les es fa un tall diagonal al final de la tija, per què d’aquesta manera es millora la capacitat d’absorció d’aigua de la flor.

Perquè l’aigua dels gerros no s’embruti massa aviat, convé que traieu les fulles que tinguin les tiges a la part baixa. Si rebeu un pom de flors tallades podeu utilitzar un mètode natural perquè durin més temps fresques, consisteix a barrejar en quatre litres d’aigua tèbia tres cullerades de sucre i dues de vinagre.

Cal barrejar-ho bé fins que el sucre es dissolgui totalment. Amb aquesta quantitat d’aigua podeu omplir diversos gerros o altres recipients amb flors. Si preferiu utilitzar una quantitat menor d’aigua, haureu de preparar la barreja respectant les proporcions dels ingredients.

Per redacció / Tot Sant Cugat