La  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha entregat, aquest dimarts, els premis del 29è Concurs de contes de Nadal, que enguany ha comptat amb 100 participants.

El jurat del concurs que organitza la Biblioteca Pública del Govern ha estat format per Eva Royo, Dolors Iglesias i Cèlia Realp, i ha atorgat cinc premis finalistes que consisteixen en un val de compra de 200 euros en llibres per a cada un, i un primer premi en cada categoria.

La ministra ha destacat que la voluntat d’aquest concurs és la de ser una motivació per animar a escriure els més joves, i que al llarg dels anys s’ha fet evident que la temàtica del Nadal no s’esgota, ja que cada any es presenten contes amb grans dosis d’imaginació i creativitat.

Així, en la categoria alevins el conte finalista ha estat El Pare Noel desastre, d’Ariadna Gadea, de 9 anys. El jurat ha valorat que és un conte molt imaginatiu que destaca els valors de la igualtat i la solidaritat.

El primer premi, que consisteix en un viatge a escollir per valor de 250 euros, ha estat per al conte Ets tu el culpable? d’Oriol Costa, de 10 anys, perquè és un conte senzill, original i amb un final inesperat.

En la categoria infantil, el conte finalista ha estat Pluja blanca, d’Anahí Leguizamon, de 13 anys, per ser un conte sensible que vol transmetre el record i els valors dels Nadals d’abans, en família i sense tecnologies.

El primer premi, també consistent en un viatge valorat en 250 euros, ha estat per a Un pessebre diferent, de Pol González, de 14 anys, per la bona redacció i la comicitat de la situació que proposa.

En la categoria juvenil, el conte finalista ha estat Un simple dinar, de Lluc Tarruel, de 17 anys. El jurat ha valorat que tracta amb molta sensibilitat el tema de la família i la solitud en dates assenyalades com el Nadal.

El primer premi d’aquesta categoria ha estat un viatge valorat en 500 euros, i se l’ha emportat Judit Pintat, de 17 anys, pel seu conte Una carta d’esperança, que introdueix el tema d’actualitat dels refugiats, però sense dramatisme, amb optimisme i esperança.
En la categoria d’adults s’han declarat finalistes dos contes: L’huracà Riets i el Dromori, de Xavier Casals, per un relat que enganxa i que amb to simpàtic dona valor a les petites coses i a l’amistat; i I per què no?, d’Àurea Ponsa, que és un relat que homenatja el parlar i les llegendes del Pirineu d’una forma ben treballada i documentada.

El primer premi de la categoria d’adults és un viatge a escollir valorat en 1.000 euros, i ha estat per a Nit de Reis, de Jan Arimany, que destaca per un esforç en la redacció que fa que el lector s’endinsi en una història que combina màgia i realisme, i defensa alhora el fet de no jutjar les persones a primera vista.

La ministra ha volgut agrair la implicació a tots els participants, així com la tasca del jurat i la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i de Viatges Emocions. A més, s’ha aprofitat l’acte per presentar la publicació del darrer volum de Contes de Nadal, on hi ha els premiats dels anys 2014 i 2015, que també es poden llegir a www.cultura.ad.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada