bpa 1

La xifra de clients afectats per la crisi de BPA que s’estan mobilitzant per recuperar els estalvis frega ja el mig miler. A banda de les 200 persones interessades a integrar-se a la nova plataforma d’afectats, els adherits a la primera demanda col·lectiva per protegir els drets dels afectats sumen més de 230.

Mobilització dels clients que tenen bloquejats els seus estalvis a BPA arran de la intervenció del 10 de març. Si inicialment eren 37 els afectats que van presentar a mitjan mes un recurs administratiu a l´INAF, aviat se sumaran a la causa una vintena més. La voluntat és que es considerin nul·les les decisions de bloquejar els estalvis ingressats a l´entitat i retrocedir operacions bancàries realitzades durant els primers dies de la intervenció del banc. És el primer pas que fan de manera col·lectiva els estalviadors afectats abans d´acudir als tribunals.

Vaentí Martí, advocat: Hi ha una relació causa efecte a la intervenció del govern amb el prejudici que causa en els client del banc, això no té volta de full. Per tant nosaltres entenem que aquesta intervenció s’ha de justificar potser no està ajustada a dret i per això presentem un contenciós administratiu per analitzar i veure les responsabilitats que se’n poden derivar. 

Arran de l’efecte crida impulsada per Manuel Bustelo ara fa un mes, ja són 230 els clients interessats a adherir-se a la demanda col·lectiva d’estalviadors que volen recuperar els diners obtinguts de forma legal.

Manuel Bustelo, impulsor demanda col·lectiva clients afectats BPA: ” S’estan violant els drets fonamentals de molts ciutadans del país i de residents i de gent que ha confiat en aquesta entitat privada i que de moment no se’ls hi està reintegrant els diners. Creen una desconfiança respecte al futur i l’exemple és senzill. Si jo dono 5euros a un banc, li demano posteriori i no me’ls vol donar,  d’alguna manera el que fa el banc és robar-me aquells cinc euros”.  

Entre els estalviadors hi ha situacions personals dures, com les de persones que han de demanar diners a familiars o amics perquè els tenen tots atrapats a BPA.

Valentí Martí, advocat: “Trobo que la gent ,  el carrer i la política no ha pres el polze a la situació . Però jo m’he trobat al despatx amb un matrmoni de 80 anys que se’t posa a plorar perquè han estalviat tota la seva vida i perquè tenen un racó allà del que no poden disposar  i tenen la incertesa del que passarà, que avui tots la tenim, doncs és realment molt dur”. 

L’estratègia jurídica que seguirà aquest grup d’afectats passa per obtenir una resposta al recurs administratiu abans d’iniciar la via judicial. Tot i això, no descarten d’altres accions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada