Ja són prop de 700 les persones afectades pel brot de gastroenteritis d’Eden Springs


La Generalitat de Catalunya ha augmentat a 678 la xifra de persones afectades per un brot de gastroenteritis relacionat amb Aigua d’Arinsal. La línia de les garrafes de 20 litres ha estat aturada mentre s’analitza on s’ha pogut originar el brot víric. Encara no està clar si l’afectació provindria de l’aigua en si o de les ampolles reutilitzables.

La Conselleria de Salut catalana ha informat mitjançant les xarxes socials que ja són gairebé 700 les persones que pateixen un quadre de gastroenteritis aguda relacionat amb el consum d’aigua embotellada a l’àrea metropolitana de Barcelona. Com a mesura preventiva, el Govern ha interromput la línia d’embotellament d’Arinsal de les ampolles reutilitzables. Es dóna el cas que l’aigua és d’aquest brollador, però els envasos els proveeix l’empresa Eden Springs, i encara no se sap en quin punt de la cadena s’ha pogut produir la contaminació.

El director d´Aigua d´Arinsal, també ha assegurat que l´aigua de la font d´Arinsal ha passat tots els controls diaris abans de ser embotellada, a banda d´una inspecció de l´Administració el 30 de març, que va sortir correcta.

A Andorra no es venen aquests bidons i per això no hi ha afectats. De moment la majoria de clients no han cancel·lat comandes i continuen confiant en l´aigua d´Arinsal. S´estan fent analítiques amb empreses externes els resultats dels quals estaran disponibles la setmana que ve.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.