Ja són 87 els afectats pel coronavirus a Andorra

hospital

Un total de 87 persones ja han estat afectades pel coronavirus a Andorra, 13 més que en la darrera actualització.

Del total d’afectats, 14 estan hospitalitzats, dos d’ells a l’UCI . 71 persones més estan als seus domicilis, a més de dos altres al centre sociosanitari El Cedre. 30 són personal sanitari.

Pel que fa als malats més greus, ingressats a l’UCI, s’ha passat d’un estat molt greu, on es temia per la seva vida, a estables dins de la gravetat, el que segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és molt esperançador.

Actualment s’està pendent de rebre resultats de 8 persones als que ja se’ls ha fet la prova. En les darreres hores hi ha hagut 7 persones que han donat negatiu. Així mateix acaben d’arribar els nous quits per a fer analítica, però que només són vàlids quan la malaltia està mínimament avançada.

Cal indicar que dels 87 afectats s’espera que 3 siguin considerats  com a curats en les properes hores de la mateixa manera que ja ho va ser fa uns dies una altra persona, pel que el total d’afectats des d’un primer moment és ja de 88.

El ministre ha insistit en la roda de premsa d’aquest migdia en mantenir el confinament i evitar sortir de casa encara que sigui a passejar per la muntanya, doncs no és difícil trobar-se amb algú i sense adonar-se’n posar-s’hi a parlar i estendre ela contagi.

Martínez Benazet ha recomanat també d’agafar unes rutines a la llar com arreglar-se mínimament i fer una mica d’exercici.