En el primer mes de funcionament de la campanya d’identificació genètica de femtes de gos posada en marxa per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja s’han realitzat unes 187 extraccions de sang a gossos del municipi. Aquests xifra representa que més d’un 12,5% dels gossos censats al nostre municipi ja han passat pel veterinari per donar a conèixer el seu ADN.

Recordem que el passat 2 de juliol, el Consistori urgellenc va iniciar una campanya municipal d’identificació genètica de femtes de gos amb l’objectiu de poder actuar amb decisió cap als propietaris incívics de mascotes que no recullen les defecacions de les seves mascotes.

Actualment la campanya es troba a la primera fase que consisteix en l’extracció de la mostra de sang dels gossos del municipi per tal de conèixer el seu ADN que fins al 31 és gratuïta, mentre que a partir de l’1 de gener de 2019 el cost de l’extracció anirà a càrrec del propietari de la mascota.

Aquesta campanya també servirà per disposar d’una base de dades actualitzada del Registre Censals d’Animals de Companyia del municipi. Al respecte, cal remarcar que s’estan donant de baixa moltes mascotes que constaven encara a la base de dades i que actualment ja no estan vives o bé resideixen en un altre municipi.

Segona fase

La segona fase de la campanya s’iniciarà el dia 1 d’abril de 2019. Durant aquesta segona fase es realitzarà la recollida de mostres de femtes dels gossos i es sancionarà els propietaris incívics que deixin les defecacions a la via pública i ens els parcs i jardins de la ciutat.

Val a dir que amb la nova ordenança municipal de tinença i protecció dels animals preveu, en el seu article 39, que els propietaris de gossos tenen l’obligació de facilitat l’ADN a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i que en cas contrari podran ser sancionats.

Pel que fa a les sancions, l’ordenança municipal recull tres tipus d’infraccions: les lleus (de 60 a 300€); les greus (de 500 a 1.000€) i les molt greus (de 1.000 a 2.000).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada