Ja n’hi ha prou de diferències

Les violacions dels drets humans afecten tant els homes com les dones, però, el seu impacte varia d’acord amb el sexe de la víctima. Això vol dir que està directament vinculat a la desigual distribució del poder i a les relacions asimètriques que s’estableixen entre homes i dones en la nostra societat, la seva llarga durada, el valor del femení i la seva inferioritat al masculí. El que diferencia aquest tipus de violència d’altres formes d’agressió és el factor de risc o de fragilitat per ser dona.

Parlem de la violència cap a la dona, contra la seva fisonomia per submissió, domini, control, abús i manipulació. S’exerceix en tots els àmbits, des del familiar fins al laboral, passant pel de parella i fins i tot al social, inclusivament la violència arriba a l’àmbit econòmic.

Les agressions que ocasionen major dany físic van des de les empentes fins a cops, puntades, intents d’asfíxia o estrangulament i fins i tot les agressions amb armes de foc i els abusos sexuals.

Encara que molt vegades es parla de la violència i del maltractament que pateixen les dones a mans de les seves parelles o ex-parelles, no oblidem que la violència contra la dona té diferents formes i no només el maltractament conjugal.

La violència de gènere no és només la que s’exerceix contra la dona pel seu marit a l’entorn de la llar, és molt més àmplia i afecta dones de tot el món i amb formes terribles que aquí vull recordar i denunciar:

Però i encara que soni políticament incorrecte, perquè en la majoria dels casos els que exerceixen la violència contra la dona són els homes, avui també vull recordar aquells homes que també pateixen maltractaments per part de les seves parelles i no s’atreveixen a denunciar. No s’atreveixen, perquè com avui escoltava dir “si vas a denunciar a una comissaria, caserna de guàrdia civil o de policia, i ets un home, de seguida et miren i si observen que ets corpulent, no s’ho creuen, i ni tan sols t’admeten la denúncia, recomanant que en ser un assumpte casolà, se solucioni dins de la llar.

És a dir, seguim amb el mateix menyspreu cap a la violència, el mateix menyspreu que hi havia cap a les dones fins fa només uns anys quan intentaven denunciar els seus marits.

Per sort, la societat en el seu conjunt comença a estar farta d’escoltar cada dia un altre assassinat d’una dona a mans de la persona en qui un dia va confiar, i comença a reaccionar, però no ens quedem aquí.

Per què algunes dones han de sortir amb por de casa? Aturem la cadena. En contra de la violència de gènere. La seva esperança es perd quan no escoltem els seus crits i la seva veu d’auxili. Es tanquen en si mateixes i arriben a creure’s culpables. No al masclisme! Menys egoisme i més solidaritat. No hi ha camí per a la pau. La pau és el camí. La violència genera violència.

No més marques a la pell.Tots hem d’estar units per vèncer la violència de gènere.

Demanem un món amb igualtat de drets, tant de gènere com d’edat La vida és per gaudir-la, no deixis que te l’amarguin. No a la violència. “No t’atreveixis, no et creguis superior,no deixis que això passi”. Entre tots podem disminuir la mort de persones innocents. Per un món millor: no a la violència. No tenim dret a decidir entre les seves vides o els seus morts. Prefereixo viure de peu a viure de genolls. Tractem els altres com vols que et tractin a tu. Lluita pel que és teu. Lluita per la teva vida. No practiqueu la violència, ens fa mal a tots. Igualtat per a tots.

La violència no condueix enlloc. Per què la utilitzem? Les dones no són una joguina ni esclaves. No us deixeu intimidar ‘Denunciar la desigualta.Totes les persones tenen drets als estudis sigui el que sigui el seu sexe.

Una dona és la que dóna la vida, si la maltractes, destrueixes el món; no destrueixis el que molts han creat. Per un món millor. Menys maltractaments i més amor cap a les persones. No als assetjaments, per culpa de la violència han mort moltes persones. Fora injustícies. Ja n’hi ha prou de diferències.