Ja es pot visitar l’exposició Genderpoo de l’artista Coco Riot a la Biblioteca Sant Agustí

L’exposició Genderpoo, obra de l’artista Coco Riot, va obrir les portes dijous a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, que restarà oberta al públic fins el dia 29 d’aquest mes.

Genderpoo és un projecte en curs i una instal·lació interactiva que utilitza icones similars a les dels lavabos per tal de qüestionar els estàndards socials de ‘normalitat’ i, alhora, visibilitzar dinàmiques d’exclusió i opressió. La mostra és un projecte visual i participatiu que, a més de desafiar el sistema binari i les categories social de gènere, mostra una multiplicitat d’experiències que amplien la noció de ‘normalitat’. Genderpoo és una instal·lació que convida a pensar qui som i quin lloc ocupem a la societat.

Aquesta és la primera activitat que organitzen conjuntament el col·lectiu Iris, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’associació Colors de Ponent, l’associació Antisida de Lleida i el SAI Alt Urgell, amb col·laboració de la Biblioteca Sant Agustí.

Val a dir que aquesta exposició va ser exhibida en el marc del 11è Congrés de Convivència a la Ciutat, que sota el títol ‘Diversitat sexual i de gènere’, i organitzat per Colors de Ponent i l’Ajuntament de Lleida, va tenir lloc el mes de desembre passat.

Taller sobre la performativitat del gènere

Com activitat complementària a l’exposició, el divendres 22 de juny, a les set de la tarda, a la mateixa Biblioteca Sant Agustí, tindrà lloc el taller ‘La performativitat del gènere’, a càrrec d’Abel Huete, de l’associació Colors de Ponent.

En aquest taller es reflexionarà sobre el gènere i sobre el cos com a escenari de representació i rebel·lió, a través de qüestions com el mite del “cos equivocat”, “una dona atrapada en un cos d’home”, apuntar-nos al gimnàs cada 1 de gener i Conchita Wurst, qüestions, aparentment inconnexes.

Col·lectiu Iris 

El col·lectiu Iris és un grup de joves de l’Alt Urgell que ha nascut amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ a la comarca i sensibilitzar la població al voltant de la diversitat sexual i de gènere.

El col·lectiu rep l’acompanyament regular de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, així com l’assessorament de l’associació Colors de Ponent i de l’espai de salut sexual que ofereix l’associació Antisida de Lleida. També té tot el suport del nou SAI de la comarca.

TOTES LES NOTÍCIES