L’exposició Genderpoo, obra de l’artista Coco Riot, va obrir les portes dijous a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, que restarà oberta al públic fins el dia 29 d’aquest mes.

Genderpoo és un projecte en curs i una instal·lació interactiva que utilitza icones similars a les dels lavabos per tal de qüestionar els estàndards socials de ‘normalitat’ i, alhora, visibilitzar dinàmiques d’exclusió i opressió. La mostra és un projecte visual i participatiu que, a més de desafiar el sistema binari i les categories social de gènere, mostra una multiplicitat d’experiències que amplien la noció de ‘normalitat’. Genderpoo és una instal·lació que convida a pensar qui som i quin lloc ocupem a la societat.

Aquesta és la primera activitat que organitzen conjuntament el col·lectiu Iris, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’associació Colors de Ponent, l’associació Antisida de Lleida i el SAI Alt Urgell, amb col·laboració de la Biblioteca Sant Agustí.

Val a dir que aquesta exposició va ser exhibida en el marc del 11è Congrés de Convivència a la Ciutat, que sota el títol ‘Diversitat sexual i de gènere’, i organitzat per Colors de Ponent i l’Ajuntament de Lleida, va tenir lloc el mes de desembre passat.

Taller sobre la performativitat del gènere

Com activitat complementària a l’exposició, el divendres 22 de juny, a les set de la tarda, a la mateixa Biblioteca Sant Agustí, tindrà lloc el taller ‘La performativitat del gènere’, a càrrec d’Abel Huete, de l’associació Colors de Ponent.

En aquest taller es reflexionarà sobre el gènere i sobre el cos com a escenari de representació i rebel·lió, a través de qüestions com el mite del “cos equivocat”, “una dona atrapada en un cos d’home”, apuntar-nos al gimnàs cada 1 de gener i Conchita Wurst, qüestions, aparentment inconnexes.

Col·lectiu Iris 

El col·lectiu Iris és un grup de joves de l’Alt Urgell que ha nascut amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ a la comarca i sensibilitzar la població al voltant de la diversitat sexual i de gènere.

El col·lectiu rep l’acompanyament regular de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, així com l’assessorament de l’associació Colors de Ponent i de l’espai de salut sexual que ofereix l’associació Antisida de Lleida. També té tot el suport del nou SAI de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada