Isidre Esteve acaba el Ral·li del Marroc amb un 13è lloc

Isidre Esteve (BMW-Repsol) ha finalitzat el Ral·li del Marroc 2019 entre els quinze millors en la categoria de cotxes, amb una 13a posició final. El pilot d’Oliana i el seu copilot, l’empordanès Txema Villalobos, afrontaven aquesta cita com l’últim gran test abans de la participació al Ral·li Dakar 2020, que es durà a terme aquest gener vinent i que enguany estrena nou escenari, perquè es farà a l’Aràbia Saudita.

Esteve i Villalobos s’han mostrat “molt contents pel resultat” i creuen que ha estat una bona preparació per afrontar amb garanties el Dakar. Els dos pilots han elogiat l’organització i han agraït la tasca tant del seu equip tècnic com dels patrocinadors.

La victòria final en cotxes ha estat per al sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), amb un temps total de 21h06min25s. En segon lloc, a uns 15 minuts de De Villiers, ha quedat l’espanyol Carlos Sainz (Mini), amb el català Lucas Cruz com a copilot. Els també catalans Nani Roma i Dani Oliveras, que enguany competeixen amb una nova marca (Borgward) han finalitzat en 7a posició (23.49:27).

El Ral·li del Marroc consta d’un total de cinc etapes que es desenvolupen en bona part per àrees de desert i en el qual és molt important la capacitat de navegació dels pilots i copilots. La prova, amb inici i final a la ciutat de Fes, constava de diversos trams cronometrats amb una zona de bivac per als pilots i equips en un punt cèntric al voltant de tots els trams.