L’ONCA continua el XIV Cicle ONCA al Palau, el dijous 22 de març amb el programa Cordes a l’aire. El concert serà a càrrec d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA format per Pere Bardagí i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Sylvie Reverdy (violoncel).

El sextet té els seus orígens en el duo Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach, al qual s’ha unit un quartet de corda de l’ONCA. El projecte es va estrenar el mes de juny del 2015 al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) de Barcelona i, posteriorment, es va interpretar a Andorra el 21 de juliol de 2015 en el cicle ONCA Bàsic i, en una segona funció, el 29 de juny de 2016, amb motiu del Concert Jardins Casa de la Vall. Amb arranjaments de Jack Tarradellas, Joan Albert Amargós, Pere Bardagí i altres de propis de la formació de veu i guitarra, el quartet de corda s’endinsa en les obres del duo i dona una nova dimensió al seu repertori habitual. Des de versions d’estils molt diversos fins a les cançons pròpies, les cordes acompanyen l’univers intimista de les solistes, que se situa entre la cançó melòdica, el bolero, el flamenc i el pop.

El duo Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach té els seus orígens ara fa tres anys. Des d’un primer moment van sentir ganes de recórrer plegades un tram de la seva carrera musical. El resultat de la seva feina és A solas, un primer disc conjunt que explora sonoritats d’arreu. Per a l’enregistrament d’aquest projecte varen decidir portar les seves cançons a diversos indrets (una fàbrica abandonada, un bosc, una cova…), per tal que cada cançó agafés una sonoritat particular. D’aquesta manera el disc es converteix en un diari sonor enregistrat durant un any. Les influències d’aquest duo són múltiples i així queda reflectit en la seva música (flamenc, bolero, pop, folk…). Per a elles la música és una bona manera d’aproximar-se a diferents mons per conformar-ne el propi. Durant aquests tres anys han presentat el seu disc pel Canadà, Xile, França, Estònia i diversos territoris de la Península. Després de les seves experiències anteriors en grups com Cheb Balowski o Las Migas, han decidit emprendre un camí conjunt en què la intimitat i la curiositat tenen gran protagonisme.

El Cicle ONCA al Palau clourà el dijous 12 d’abril amb l’ONCA & Abel Tomàs, que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat. L’orquestra estrenarà Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu de Joseph Haydn (1732-1809), interpretació en què participarà el poeta Josep Pedrals.

Les entrades per als concerts del XIV Cicle ONCA al Palau estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 € per concert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada