El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) d’Encamp ha inaugurat aquest dijous el primer projecte de La Llançadora, la nova plataforma d’exhibició per donar a conèixer l’obra de joves artistes del país. L’objectiu és arribar a exposar un projecte per any, facilitant l’accés al món de l’art a creadors molt joves sigui quina sigui la seva disciplina –pintura, escultura, fotografia, música o ball–. La primera en exposar ha estat Iris Bruning, una noia de 15 anys de la parròquia, aficionada al dibuix des de ben petita i formada al Centre Cultural La Valireta. En la seva creació, Llegendes a llapis, exposa la seva particular interpretació del llibre Nou Llegendes de Carli Bastida. Bruning, contenta de l’afluència de públic en la seva inauguració, insisteix en què ‘és una experiència molt maca poder ensenyar les teves obres a d’altra gent’ i ja pensa en tornar-ho a repetir algun dia.

A Llegendes a llapis, l’exposició que es podrà visitar fins al 14 de juny a la sala polivalent del PIJ d’Encamp, Bruning dibuixa a llapis, amb estil net i minuciós. Reconeix que li agrada dibuixar ‘sense pressions, amb temps i relaxadament’. En total hi figuren set llegendes il·lustrades, com La dama blanca d’Auvinyà o El llac d’Engolasters de la Carli Bastida, totes acompanyades de l’extracte principal del text que les han inspirades. Bruning, una adolescent riallera i captivada per la fantasia, es mostra ‘contenta que els joves tinguin un espai per donar-se a conèixer’ i recomana a d’altres joves que ‘és una experiència que s’ha de viure si es pot, que s’animin a presentar-se, que és maco’.

 

La Llançadora

Un altre vessant d’aquest nou projecte cultural d’Encamp és la col·laboració entre artistes i altres aficionats a l’art. Per això, la comissària d’aquesta primera exposició ha estat la historiadora de l’art Meri Blanco, que ha ajudat a Iris Bruning a desenvolupar el treball i a crear el concepte de l’obra. El projecte busca així fomentar la participació col·lectiva entre diferents agents culturals per a que s’ajudin entre ells. Especialistes en diferents matèries assessoraran també als joves en properes convocatòries.

La Llançadora vol ser una plataforma d’exhibició per impulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves del país. L’objectiu és arribar a fer una iniciativa anual, perquè ‘els adolescents interessats en la cultura puguin participar-hi de manera activa, a més de facilitar-los el primer contacte amb el món de l’art’.

1 comentari

  1. Si un historiador de l’Art és un aficionat a l’Art, un periodista és un aficinat al periòdic?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada