Irineu Esteve es reivindica amb la 15a posició als 10km de la Copa del Món de Les Rousses

Vídeo: FAE

Després del Tour d’Ski que Irineu Esteve va finalitzar no com esperava a nivell general, l’andorrà s’ha reivindicat avui divendres, una vegada més, a la Copa del Món amb una fantàstica 15a posició als 10km individuals de Les Rousses, Premanon (França).

El passat Tour d’Ski va finalitzar per a Esteve amb el top10 (va ser 9è) a la pujada final a Alpe Cernis, però la sensació general que li va deixar la competició no va ser la millor. Després d’aquell top10 i amb la 15a posició d’avui als 10km individuals de Les Rousses, Esteve ha tornat a demostrar que està al nivell dels millors en el circuit mundial.

El fondista andorrà ha marcat un temps de 22.07.3, a 40,8 segons del guanyador, el noruec Harald Oestberg Amundsen (21.26,5), i a menys de 8 segons del top10 que ha tancat l’alemany Friedrich Moch amb +32,4.

Aquest resultat deixa molt bon sabor de boca per a fer front a la pròxima cita d’aquesta Copa del Món francesa, el diumenge els 20km en mass start, a partir de les 14:45h.

Irineu Esteve, fondista: “Podem estar molt contents del resultat, Des del principi ens hem posicionat bastant bé, hem sortit bastant fort, que això normalment és el que ens costa una mica. Després, als parcials, estàvem amb temps bastants bons, i al final una 15a posició que ens fa seguir amb ganes i preparar diumenge la 20km clàssic amb bones condicions”.

Joan Erola, entrenador: “Una 10km que per a nosaltres aquest any és nova, però avui ha fet una carrera molt, molt bona. Ens fa top15, que està molt bé. Sabíem que estava bé, perquè físicament s’ha recuperat molt bé del Tour, però fins i tot ha fet una carrera millor del que podríem preveure. En pocs segons podíem haver estat al top10, però també el 20, és a dir que estava tot molt ajustat. Irineu està en una molt bona condició física i, ara, prepararem per al diumenge, la 20km clàssic. Serà una carrera dura, dura, perquè és una pista estreta, en què s’haurà d’estar molt atents amb les caigudes, amb trencades de bastons… però intentarem que no ens passi”.Carola Vila torna a la Copa del Món amb el seu tercer millor resultat: 36a als 10km de Les Rousses

Feia més d’un any que Carola Vila no competia a la Copa del Món i avui divendres, 27 de gener, als 10km individuals de Les Rousses, Premanon, (França) ho ha fet amb un molt bon rendiment després de ser 36a i, a més, marcar així el seu tercer millor resultat en WC en la seva carrera.

Carola Vila ha aconseguit demostrar un bon rendiment als 10km individuals de Les Rousses, en una cita de la Copa del Món que significava el seu retorn després d’un any sense fer-ho al circuit mundial. L’andorrana ha marcat un temps de 26.42,7, a 2.33,9 de la guanyadora, la sueca Ebba Andersson, i a 40 segons de la 30a posició que marcava la zona de punts, i que ha tancat l’eslovena Anja Mandelja amb 26.02,1.

Fins el moment, Vila havia assolit una 35a posició, precisament a la seva última participació a la Copa del Món, el 4 de gener de l’any passat als 10km mass start del Tour de Ski a Val di Fiemme. Aquest va ser el seu segon millor resultat de sempre, ja que el primer encara continua sent la 32a plaça als 10km individuals de Davos, el 13 de desembre de 2020.

El diumenge, Vila no disputarà els 20km mass start en clàssic, per a preparar la següent Copa del Món, a Toblach (Itàlia), el dissabte 4 de febrer i també amb 10km individuals.

Joan Erola, entrenador: “Avui estaven les bones de Copa del Món. Estic content perquè veient el temps que perdia al novembre i desembre, amb temps lluny dels que estaven la 20 o la 25 o 28, aquí estem molt més a prop. Penso que ha fet una bona cursa. Falta corregir alguna cosa i que ella també agafi una mica més de ritme de cursa, sobretot pel Mundial, però crec que anem en la bona línia i que és una Carola diferent a la de principi de temporada. Crec que traiem coses positives d’aquesta cursa. Hem fet aquesta Copa del Món, és cert, perquè no hi havia més curses, però tot i que no estava potser al cent per cent, s’ha defensat bé i el temps perdut és correcte”.

TOTES LES NOTÍCIES