Prova de foc per a Irineu Esteve avui a St. Ulrich (Àustria), en la segona cita de la Copa d’Europa. La prova del dia era la de 30km clàssics amb sortida en massa. L’andorrà ha finalitzat en la 8a posició.

Esteve ha completat els 30km de cursa amb un crono de 1.29.46,3, a només 3,4 segons del guanyador, l’alemany Thomas Wick (1.29.42,9). De fet, hi ha hagut fins a 24 corredors que han finalitzat a menys de 20 segons del guanyador.

Hi havia un grup de 10 o 11 esquiadors escapats, entre els quals hi era Esteve, però amb la nevada que ha començat a caure a partir de la meitat de carrera ningú no ha volgut tirar i s’hi han afegit corredors per darrere fins a fer una vintena. Així finalment han arribat a l’sprint tots junts. Esteve s’ha posicionat bé en l’última pujada per estar amb els de davant i en l’sprint ha arribat a 3 segons.

La cursa l’han completat 42 dels 50 esquiadors que hi han participat.

La general de la Copa d’Europa encara no es pot confirmar perquè la FIS no ha fet públics els resultats globals.

Àxel Esteve, 60è a l’eslàlom de la Copa del Món de Kranjska Gora

Avui s’ha disputat la segona cita de la Copa del Món de Kranjska Gora, amb la disciplina d’eslàlom i amb la participació d’Àxel Esteve. L’andorrà ha finalitzat la primera mànega en 60a posició.

Esteve ha completat el difícil traçat amb un crono de 1.02.44, a 8.18 del millor d’aquesta primera mànega, que ha estat l’italià Stefano Gross amb 54.26. L’italià finalment ha estat segon després de completar la segona mànega.

Esteve ha esquiat lluitant contra una pista molt complicada. L’andorrà ho ha intentat, segons ha explicat el tècnic Max Tissot, tot i que la pluja i la sal ho han complicat tot molt.

L’andorrà ha marcat 18.98 en el primer punt de control de la mànega que ha disputat, situant-se en aquell moment en la 71a plaça a 2.15. En el segon punt portava 41.00, a 5.18 i en la 69a posició, mentre que ha arribat a meta amb 1.02.44, en la 60a plaça i a 8.18 del millor registre.

Solsona guanya l’eslàlom dels Nacionals Júniors espanyols

Avui s’ha disputat a Baqueira Beret l’eslàlom dels Nacionals Júniors d’Espanya, on Robert Solsona s’ha imposat en categoria masculina.

L’andorrà ha completat el traçat amb el millor registre, 1.59.86. Amb aquest temps ha superat els espanyols Xavier Salarich i Ricard Ortega, segon i tercer, respectivament.

Així mateix, Marc Oliveras ha estat 6è amb 2.02.62, a 2.76 de Solsona, mentre que en la 9a posició ha finalitzat Albert Pérez, amb 2.04.85, a 4.99. En la 13a plaça ha acabat Joaquim Rodríguez, amb 2.06.56, a 6.70, mentre que Cerni Mesa ha estat 14è amb 2.07.25, a 7.39.

No han finalitzat la primera mànega Josh Alayrach, Àles Rius, Arià Missé i Pol Suárez.

Mijares i Raméntol, primera i segona a l’eslàlom dels Nacionals Júniors espanyols

Els Nacionals júniors espanyols de Baqueira Beret han deixat primera i segona classificades les andorranes Clàudia Mijares i Mariona Raméntol. Avui s’ha disputat l’eslàlom, que estava previst per ahir però que no es va poder fer per culpa de les condicions dolentes.

Mijares ha guanyat la cursa amb un temps total de 2.09.93. La primera mànega ha estat molt complicada per la neu molt tova que ho dificultava, i Mijares ha estat quarta en aquesta primera baixada, mentre que Raméntol, que era 3a a la primera mànega, ha acabat segona classificada amb 2.10.09, a 0.16.

En la primera mànega, no han acabat Aina Cinca, Sara Raméntol i Laura Arnabat.

Text i foto: FAE