Irineu Esteve entre els millors del món als 15km dels Mundials d’esquí de fons

Irineu Esteve ho ha tornat a fer. En la segona prova dels Campionats del Món en què ha participat, avui la dels 15km clàssics, ha tornat a demostrar que és entre els millors del món. Ha finalitzat 29è, dins del top30 mundial, una fita històrica en els seus primers Campionats del Món.

L’andorrà ha aconseguit fer una cursa rodona, situant-se entre els 30 millors en una carrera amb una alta participació, amb gairebé 90 esquiadors, i on han dominat els països nòrdics.
Esteve ha completat els 15 quilòmetres en la modalitat d’estil clàssic amb un crono de 39.28,4, això és a 2.44,4 del guanyador, que ha estat el finlandès Iivo Niskanen amb 36.44.0.

Les pròximes cites d’Esteve ara seran a la Copa d’Europa OPA, amb les curses de St. Ulrich (Àustria), que és la penúltima OPA durant el cap de setmana, i Seefeld (Àustria) el 17 de març i que tanca les cites continentals. Ara mateix en Copa d’Europa Irineu Esteve ocupa la 3a posició amb 333.00 punts.

Joan Erola, entrenador: “Per nosaltres és un grandíssim resultat, per com és de jove i els seus primers mundials. I ho ha fet en la carrera que era més difícil fer-ho, perquè en l’skyathlon sortia menys gent, i avui sortien 89 corredors i entre els 30 primers de la classificació deu haver cinc o sis centreeuropeus només. Ha fet una carrera espectacular, la millor de l’any”.
“Ara centrar-nos en la Copa d’Europa, a veure si podem acabar ben posicionats. Estem molt contents. Estem a un nivell molt alt des del desembre i demostra que és un corredor que pot mantenir un molt alt elevat durant dos o tres mesos. Ell està molt alt tot l’any, i això és molt bo”.

Carles Visa, director tècnic: “A nivell FAE, l’Ireneu ha complert amb escreix la seva participació mundialista. Partint de la base que era el seu primer contacte amb l’elit mundial, i que com a objectiu tenia l’aprenentatge, supera amb nota la seva participació doncs no solament ha demostrat que aprèn molt ràpid, sinó que és capaç de competir a un molt bon nivell superant corredors destacats del circuit mundialista. Surt reforçat del Mundial per defensar i fins i tot superar la tercera posició de la general de punts -OPA- en les dues últimes proves que li queden”.

Text i foto: FAE