irigoyenEl reconegut especialista en medicina biològica, Félix Irigoyen, ha posat en relleu els beneficis de fusionar la medicina tradicional amb la xinesa a l’hora de detectar i tractar el càncer. En una conferència organitzada pel Centre Integral Maât, ha assegurat que estudiant l’ésser humà com un tot, en què el cos, la ment i l’esperit s’interrelacionen, s’obtenen molt millors resultats a l’hora de detectar i curar aquesta patologia.

  1. Davant d’un centenar de persones, Irigoyen ha exposat els avenços que ell mateix ha pogut realitzar, després d’anys d’investigació en aquest àmbit, en els quals s’ha pogut formar i exercir a la Xina. El doctor ha posat en relleu la importància de tractar el cos com un tot per tal d’entendre quins elements poden acabar derivant en un càncer. D’aquesta manera, la prevenció i, en el pitjor dels casos, el tractament un cop ja desenvolupada la malaltia, poden ser més eficients.

    En aquest sentit, Irigoyen destaca que molts cops un càncer té l’origen en un altre part del cos amb la qual, aparentment, hi té poca relació. “Una mala absorció intestinal pot acabar derivant en problemes a l’ull”, ha posat de manifest. Tot i això, la medicina tradicional occidental assegura que encara “no fa el recorregut per relacionar-ho”. Per Irigoyen, un dels impediments que fa que la medicina tradicional encara no abraci aquest sistema de tractar i curar “són les pressions que té de les farmacèutiques”.

    Tot i això, el doctor destaca que la medicina occidental i els seus avenços també contenen aspectes positius, de manera que apunta als beneficis que té un tractament mixt on s’apliquin les dues tècniques.

    Com a exemple dels beneficis que té la medicina xinesa en la prevenció del càncer, Irigoyen ha ofert algunes xifres. Així doncs, si a Andorra hi ha un total de 48 càncers de pròstata, a la Xina, prenent el mateix nombre de persones, la xifra no arriba ni a les dues persones. Als Estats Units, en canvi, aquesta s’enfila fins a les 150.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada