El grup conservacionista Ipcena lliurarà aquest dijous al Departament de Territori i Sostenibilitat les més de 100.000 signatures virtuals que ha reunit fins ara en la campanya que va posar en marxa a través de la plataforma Change.org per reclamar que no s’expulsi l’os Goiat del Pirineu.

Juntament amb les signatures, l’entitat de Lleida ha anunciat que també lliurarà una carta al conseller Damià Calvet per demanar-li “que tingui en compte l’opinió dels signants i no únicament la dels ramaders pirinencs”, malgrat que la petició de retirada de Goiat també l’han fet pública de manera inequívoca les principals institucions del territori afectat, com són el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran.

D’altra banda, Ipcena ha posat qüestionat aquest dimecres que Goiat sigui l’autor de tots els atacs mortals que se li han atribuït, fruit dl xip amb geolocalització que porta incorporat i que permet saber en tot moment on està. El líder del grup ecologista, Joan Vázquez, opina que la Generalitat “no disposa de cap dictamen científic que demostri que es tracta d’un ós problemàtic”. En aquest sentit, Vázque ha reclamat que es portin a terme necròpsies als cavalls i eugues morts “per tal de determinar si realment van ser atacats per aquest ós”, ja que el portaveu conservacionista creu que podria ser que Goiat “se’ls hagués menjat en trobar-los malalts, ferits o ja morts”.

L’entitat també demana la creació d’una comissió entre les parts implicades dels diferents territoris en què es porta a terme el projecte PirosLife, de reintroducció de l’os bru als Pirineus, per tal de fixar criteris conjunts i d’establir mesures de protecció per als ramats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada