rialpEls Mossos d’Esquadra investiguen la descoberta de les restes d’un esquelet humà a la vora del pantà de Rialb, dins del terme municipal de Bassella. Segons han explicat fonts policials al diari Segre, l’avís el van rebre diumenge passat per part de dos pescadors experts i bons coneixedors de la zona, que els van avisar davant la sorpresa que els va causar trobar un crani, una mandíbula i ossos presumiblement d’un cos humà.

Membres de la Unitat d’Investigació de la Seu d’Urgell es va desplaçar fins a la zona coneguda com a Campabadal, entre els nuclis de la Clua i Aguilar, per prendre mostres i imatges i remetre el cas als forenses. Ara per ara no es descarta cap possibilitat sobre l’origen de les restes humanes, tot i que fonts de la investigació han avançat al rotatiu que el més probable és que es tracti d’un cadàver amb dècades d’antiguitat i que fins i tot es podria remuntar a la Guerra Civil, atès que durant el conflicte armat hi va haver diverses trinxeres a la zona. La resposta la pot donar l’anàlisi d’ADN que es farà a les restes.

La troballa l’ha facilitat el descens del nivell de l’aigua que ha experimentat els darrers mesos el pantà de Rialb, que ara mateix està al 45% de la capacitat, segons dades actualitzades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Tot i les darreres pluges, l’embassament acumula aquesta setmana 181 Hm3, sobre una capacitat total de 404. En una situació semblant està el pantà d’Oliana, amb unes reserves de 39 Hm3 sobre una capacitat de 84.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada