Divulgar què és la salut i la seguretat en el treball, explicar perquè és necessari invertir en prevenció i quins són els seus beneficis, han estat aquest dimarts a Andorra la Vella els fonaments de la ‘Jornada per a la millora de la seguretat i la salut en el treball’. L’esdeveniment, impulsat pel Servei d’Ocupació, ha comptat amb dues conferències a càrrec del director tècnic de Prevencontrol, Víctor García, i el metge especialista en medicina del treball, Francesc Martín.

Durant la seva conferència, García ha argumentat que “cal mesurar el retorn que ens dona la prevenció de riscos laborals” i estudiar-lo posteriorment. “És fàcil que les empreses no sàpiguen com trobar aquest retorn” i, per tant, “acabin considerant que invertir en prevenció és una despesa inútil”, ha assegurat. Tot i això, ha remarcat la tasca que s’ha de fer a partir d’ara, tot informant els empresaris i treballadors de les conseqüències que pot tenir un mal hàbit de treball. Tot i que la conferència s’ha centrat en les recomanacions per a l’aixecament correcte d’una càrrega, també ha definit els riscos que poden patir treballadors que desenvolupen feines d’oficina, on es poden millorar aspectes com l’absentisme pel que fa a incapacitats temporals per contingències professionals com “els mals d’esquena”.

Per la seva banda, Martín ha destacat que cal evitar “lesions derivades de les manipulacions de càrregues”, ja que si això es fa, no hi haurà lesions ni “tota la despesa tant pel treballador, com per l’empresa i la seguretat social”. Per tant, durant la seva intervenció, ha manifestat que “la prevenció és el camí per millorar la salut a la feina”.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha assegurat que, fins a finals de novembre d’aquest any, s’han inspeccionat un total de 105 centres de treball. A més, durant el 2017, més de 35.000 dies d’atur van ser originats per accidents laborals. Aquestes xifres, per tant, “provoquen que s’hagi de fer una acció informativa i divulgativa molt important”. D’altra banda, Espot ha informat que durant el 2019 es presentaran una sèrie de campanyes relacionades amb la prevenció de forma pràctica, per tal d’evitar accidents i malalties derivades d’una incorrecta manipulació de càrrega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada