La inversió que farà l’Estat espanyol a la demarcació de Lleida l’any 2015 continua baixant en relació a l’any actual i es quedarà en gairebé 58 milions d’euros, quan era de 74 milions d’euros el 2014. Pel que fa a les grans obres en carreteres pendents al Pirineu, la inversió és mínima. La millora de la travessia de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, a la N-260, és la intervenció que rebrà més diners, amb 1,38 ME, després de descartar-se el projecte de construcció de la variant que havia de vorejar el poble.

Altres trams conflictius de la N-260 pendents de millora, com són el que va de Xerallo a Malpàs (Pallars Jussà i Alta Ribagorça), la variant de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) o les rotondes de la Seu d’Urgell, així com el tram Adrall – Canturri (Alt Urgell), rebran només una partida de 5.000 euros.

Una altra inversió que queda igual és la de la N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha, amb 1.500 euros. En aquesta mateixa via, el tram de Vielha fins a la frontera francesa rebrà una aportació de 5.000 euros, la meitat que aquest 2014.

Restauracions a la catedral de la Seu d’Urgell i el monestir de Vallbona

El que sí preveu el Ministeri de Cultura és una partida de 23.000 euros per restaurar la catedral romànica de la Seu d’Urgell. A més, el Ministeri de Foment reserva una partida de 700.000 euros per a la fase III de finalització i acabats del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a l’Urgell.

Segons informa l’ACN, per primer cop en molts anys, el canal Segarra-Garrigues deixa de ser l’obra de la demarcació de Lleida que s’emporta més diners dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i per a l’exercici de l’any que ve passa a ser-ho el tram entre Lleida i Rosselló de l’autovia A-14, que ha de connectar la Val d’Aran. Aquesta obra rebrà una injecció de 18,1 euros davant els poc més de 12 milions que s’invertiran en el canal, una quantitat molt inferior a la que va rebre l’any passat, que rondava els 40 milions d’euros.

AcuaMed també destinarà 168.000 euros per a les depuradores de Térmens i Menàrguens i 564.000 euros per a la depuradora i col·lectors d’Alcoletge.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada