pujolEl magistrat Pablo Ruz ultima l’interrogatori al que sotmetrà, el proper 15 de setembre a l’Audiència Nacional, a Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l’expresident de la Generalitat, a fi que expliqui les operacions que va efectuar entre 2004 i 2012, per rebre o enviar 32,4 milions a diferents paradisos fiscals, segons publica avui ABC.es.

El 9 d’abril de 2013 Ruz va emetre un acte segons el qual al llarg d’aquests nou anys Pujol Ferrusola va moure 32,4 milions d’euros en 118 operacions de divises a través de tres entitats financeres i cinc empreses. El magistrat de l’Audiència Nacional es basava en un informe de l’Agència Tributària sobre els moviments financers del fill gran de l’expresident de la Generalitat. D’acord amb la resolució judicial, es tracta de «moviments de divises amb l’exterior i importacions i exportacions que poguessin ser indicatius de percepció de rendes a l’exterior».

Paradisos del primogènit

Entre els països als quals enviava diners des d’Espanya, o al revés, figuren, segons les recerques judicials, diversos paradisos fiscals. En concret, tal com s’anticipava llavors, Andorra, Suïssa, Liechtenstein, Illes Caiman, Luxemburg, Croàcia, Argentina, Uruguai, Estats Units, Mèxic, França, Regne Unit i Gabon. L’informe elaborat per l’Agència Tributària detallava que aquestes operacions van ser executades a nom de Jordi Pujol Ferrusola, o bé a través de cinc societats amb les quals el fill de l’expresident de la Generalitat té relació directa, ja sigui com a «soci, administrador o autoritzat en comptes bancaris». I se citaven les referides societats mercantils: Inter Rosario Port Services S.A; Iniciatives Màrqueting i Inversions S.A.; Iberoamericana de Business and Màrqueting S.A.; Project Màrqueting S.L., i Activi Translation S.A..

El rastre de Pujol Ferrusola va ser detectat en 118 operacions dutes a terme a través del BBVA, el Banc Mediolanum i Credit Suisse. Ja llavors Pablo Ruz va acordar sol·licitar a aquestes tres entitats bancàries tota la informació referent a l’obertura de comptes i qualsevol producte financer, així com tots els extractes a nom del primogènit de Jordi Pujol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada