Internet també contamina

Vostè és a casa al davant d’una pantalla lluent. Possiblement en el fons d’escriptori té una bella foto que mostra un paisatge pulcre o les imatges més entranyables de les seves passades vacances. Es connecta a Internet i pensa que la xarxa ha permès que mentre abans els éssers humans per aconseguir una informació havien de desplaçar-se i consumir energia, ara amb els mitjans virtuals tot és molt més senzill i net. Per desgràcia la pantalla que té al davant no li permet veure que la xarxa també taca.

Tal com han afirmat diferents grups en defensa del medi ambient, internet embruta i embruta molt.

Greenpeace apunta que a més, amb la progressió d’aquest procés anomenat “núvol” amb el qual es pot emmagatzemar dades fora del seu ordinador, en servidors externs, el consum de la xarxa ha augmentat fins a límits insospitables. El 2007 el núvol consumia 623.000 milions de quilowatts per hora, és a dir, si extrapolem aquesta xifra a baròmetres anuals el consum energètic del Regne Unit i Brasil sumats.

El núvol consumeix el 1,3 per cent de l’electricitat mundial. Una cosa així com el cinquè país del món en consum per darrere dels Estats Units, Xina, Rússia i Japó.

Tot això és clar, sense tenir en compte el consum elèctric de les bateries o el corrent que utilitzem perquè les màquines segueixin funcionant.

La xarxa embruta, i de quina manera.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES