Internet: No sense un permís

Internet té la freqüent tendència narcisista de creure que pot funcionar per si sola sense l’ajuda de ningú. L’actitud d’algunes empreses que operen a la xarxa no ha ajudat gens a canviar aquest discurs que la xarxa té sobre si mateixa. No obstant això, els números afirmen tot el contrari.

El 80 per cent dels continguts que apareixen al ciberespai, provenen dels canals d’informació tradicionals. Diaris o televisions són la font mare de moltes pàgines web i per aquest simple motiu, internet li deu un respecte al paper i a la caixa tonta.

Sense entrar en debats sobre qui té i qui no té raó, hem de parlar de l’última “baralla” esdevinguda entre lo nou i lo vell.

Fa algun temps, Telecinco va denunciar a la plataforma en línia Youtube per emetre continguts seus sense el propi consentiment. Es tractava de l’any 2008 i han passat gairebé cinc anys fins al dia actual.

En 2013 el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat acabada la barra lliure per les pàgines web. A partir del moment actual, els mitjans tradicionals poden denunciar els portals en línia per utilitzar la seva informació sense un previ avís.

Recentment ja vam veure les moltes denúncies collides per Google i el seu gestor de notícies. Els que advoquen per una cultura lliure diran que internet s’associa amb la llibertat i que la transmissió d’idees ha de ser lliure. De moment hauran de veure com les seves aspiracions queden reduïdes a una sentència legal.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció