espotEl consell de ministres ha aprovat la represa dels programes de treball temporal en benefici de la col·lectivitat que, amb una partida pressupostària inicial d’un milió d’euros poden donar feina fins a 150 desocupats.

Concretament el Govern ha activat el primer dels programes, destinat a l’Administració General i de l’Administració de Justícia, i en dates pròximes ho farà amb el treball als comuns, parapúbliques i societats públiques. Es tracta de la tercera edició d’una programes que l’any passat van donar feina a 301 treballadors.

El Govern contempla la possibilitat, ja emprada l’exercici anterior, de desviar els diners que no s’esgotin dels programes de treball i formació en el sector privat als d’ocupació en el sector públic.

La subvenció consisteix en el pagament, mentre duri el contracte de 6 mesos de l’import de 1.101€ equivalent a l’import del salari mínim vigent (962,00€) més la part empresarial (14,5%) de cotització a la CASS.

L’entitat beneficiària de la subvenció haurà de declarar a la CASS la contractació, retribuir-li el salari mínim net (909 euros) i pagar el 20% de la cotització del salari.

Els requisits que han de reunir els treballadors desocupats inscrits al servei d’Ocupació per poder ser destinataris del programa, son:

– Nacionalitat andorrana o resident

– Constar inscrit al Servei d’Ocupació en situació de recerca durant 45 dies – consecutius o no- en el període dels 12 mesos anteriors a la intermediació amb l’oferta presentada pel Programa.

– No haver rebutjat cap oferta de treball adequada proposada pel Servei d’Ocupació en els darrers 3 mesos.

L’objectiu d’aquests programes és reforçar les mesures de polítiques actives d’ocupació per al sector privat. La contractació temporal de treballadors desocupats pretén la inserció sociolaboral dels treballadors dotant-los dels recursos econòmics necessaris per mantenir la cobertura sanitària i atendre les seves necessitats bàsiques a canvi d’un treball que ha de contribuir a donar un servei a la col·lectivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada