El Govern ha aprovat quatre notes tècniques informatives sobre la Llei de seguretat i la salut en el treball, elaborades pel Servei d’Inspecció de Treball. Les notes aclareixen les possibilitats de compliment de la normativa i la gestió de la prevenció en determinats supòsits. Aquest complement informatiu s’ha elaborat després de constatar les dificultats que ha generat en les empreses una aplicació poc adaptada a les necessitats concretes de cada activitat.

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat que l’objectiu de les notes informatives és aclarir que, en determinats casos, el compliment dels criteris que estableix la Llei pot ser més àgil. “No és tracta de rebaixar ni modificar les exigències que marca la legislació sinó d’informar amb claredat de les possibilitats que la normativa atorga en la seva aplicació i que, en molts casos, permeten a les petites empreses reduir costos i simplificar processos”, ha apuntat Espot.

Les notes tècniques han estat elaborades després d’una anàlisi sobre les incidències produïdes en el procés d’adaptació a la Llei. El Ministeri de Justícia i Interior ha mantingut reunions amb els representants de les empreses de servei de prevenció aliè per valorar l’aplicació de la Llei, presentar els esborranys de notes i escoltar els seus suggeriments.

La primera de les notes tècniques remarca com les empreses petites i amb riscos baixos es poden gestionar elles mateixes l’activitat preventiva i quan han d’usar un servei de prevenció.

La segona de les notes està orientada a resoldre dubtes sobre la cooperació necessària quan en un mateix espai treballen més de dues empreses i com s’ha d’articular la coordinació empresarial.

Pel que fa a la tercera nota informativa, s’incideix en la formació que s’ha d’impartir al treballador en matèria de seguretat i salut en el treball, en quins casos és necessari impartir-la en una aula o a través de material didàctic, quina pot ser la participació de l’empresari i del servei de prevenció i si aquestes formacions es poden tenir en compte en cas de canvis de lloc de treball o pluriocupació.

Finalment la nota quarta destaca que les proves mèdiques que cal fer al treballador han d’estar condicionades i justificades pels riscos detectats en el seu lloc de treball, d’acord amb l’avaluació de riscos, i aclareix si que aquestes proves poden prendre’s en consideració en el cas que els treballadors canviïn d’empresa o treballin en diferents empreses.

El contingut íntegre d’aquestes notes tècniques es podrà consultar properament a la pàgina web del Departament de Treball (www.treball.ad).

1 comentari

  1. Ja era hora que el Govern digués alguna cosa, després de la confusió creada pel cap de Govern amb les seves declaracions del mes de desembre.Una mica més de transparència, si us plau, i una mica de política de comunicació tamb. No aquesta disbauxa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada