Impulsar un nou model de turisme i reforçar la normativa d’ordre públic amb sancions més contundents. Aquestes són les accions per les quals aposta el ministeri d’Interior per reduir el problema dels aldarulls al Pas de la Casa.

Els aldarulls al Pas de la Casa han tornat a suscitar discrepàncies entre els comerciants i veïns. La proximitat dels locals d’oci nocturn a les zones residencials fa que els interessos econòmics s’enfrontin directament amb el descans dels veïns. Per posar fi a aquesta confrontació, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, creu que “molt sovint trascendeix la qüestió purament policial” però “és una qüestió de model i tots plegats hem de fer una reflexió”. Recorda que Turisme “ja l’ha iniciat a través del pla estratègic” i tot i les crítiques que han suscitat les conclusions que es van presentar “ha d’ajudar a reflexionar sobre la necessitat de fer una certa reconversió del model de turisme al Pas”.

Per dissuadir els turistes de fer soroll i prevenir incidents, enguany s’han reforçat les patrulles policials tot i que a hores d’ara no han evitat els comportaments incívics a les nits. Espot assegura estar destinant “tots els recursos humans i materials necessaris” i avança que s’està treballant “en la modernització de la normativa vigent perquè sigui molt més dissuassòria”

A banda d’aquesta mesura el Govern preveu reforçar les sancions pels infractors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada