El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha explicat aquest dimarts durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, que arran de la seva demanda de restitució de la policia de proximitat, el ministre d’Interior els ha comunicat per carta les motivacions que van portar a fer els canvis organitzatius en el Cos de Policia, i que, de moment, la manca d’efectius no els permet tornar a oferir aquest servei. Segons Mandicó, des d’Interior ‘no estan tancats en banda’ i, per tant, intentaran incrementar els circuits que porten a terme a les parròquies altes, malgrat que no hi haurà una patrulla fixa. Mandicó, en representació dels cònsols, ha dit que valoren els esforços i que entenen la decisió per la situació econòmica del moment. Així mateix, volen estudiar una modificació de la llei per tal que algunes competències concretes que actualment són de la Policia puguin passar a ser dels agents de circulació.

Segons la carta enviada pel Ministeri d’Interior als cònsols, el Govern voldria poder tornar a restituir les patrulles de policia de proximitat, però la manca d’efectius que pateix el Cos a causa de les baixes que no s’han substituït no ho permeten.

Josep Mandicó ha afegit que de la carta es desprèn que el Govern ‘el que sí vol és buscar la millor fórmula perquè això funcioni de la millor manera’. Per tant, els cònsols entenen que s’està fent un esforç, i comprenen la decisió tenint en compte la situació econòmica actual.

Tenint en compte que de moment no es restituirà el servei, durant la propera reunió de cònsols es valoraran canvis en la Llei de competències en relació a tasques que actualment fa el Cos de Policia i que podrien passar a fer els agents de circulació, sempre i quan no estiguin relacionades amb temes de seguretat.

D’altra banda, un cop finalitzades les reunions amb el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, en relació a les modificacions que s’han de fer a la llei, els cònsols estan a l’espera del calendari que marqui el ministre per iniciar les reunions conjuntes. Mandicó ha dit que és una qüestió complexa i no veu clar que pugui estar enllestida a finals d’aquest any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada