batlliaEl Ministeri d’Interior ha autoritzat ja dues sol·licituds d’advocats espanyols per a l’exercici a Andorra com a professionals liberals. Segons han informat fonts del Govern, aquestes eren les dues sol·licituds que hi havia pendents de resposta i s’han pogut autoritzar en rebre la contesta del govern espanyol confirmant que la dispensa es un acte reglat que es concedeix automàticament si es compleixen uns requisits similars als d’Andorra.

Després que el Govern apliqués el silenci administratiu a les sol·licituds d’exercici liberal dels advocats espanyols, finalment s’han respost favorablement les dues que hi havia pendents. Tal com ha informat aquest dijous el Diari d’Andorra, almenys una de les sol·licituds s’havia portat a la Justícia i la secció administrativa de la Batllia ja havia admès estudiar el cas.

Finalment, però, la resposta d’Espanya fa que el Ministeri d’Interior conclogui que sí que existeix la reciprocitat entre els dos països per permetre l’exercici d’advocats com a professionals liberals, i per tant, sempre que es compleixin els requisits es concediran les autoritzacions dels advocats espanyols.

Segons han informat des del Govern, no hi ha cap altra sol·licitud pendent d’advocats espanyols, ja que s’han autoritzat les dues que hi havia.

El que havia impedit que s’aprovessin aquestes demandes, i, que fins i tot havia arribat al Consell General, era l’exigència per part d’Espanya d’una dispensa als advocats estrangers que volguessin exercir. Finalment, però, en consultar amb el país veí, s’ha informat que la dispensa és un acte reglat, en el sentit que es concedeix automàticament si es compleixen uns requisits molt similars als andorrans. De fet, fins i tot són requisits menys exigents perquè no demanen que existeixi la reciprocitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada