bartumeuEl president del grup mixt, Jaume Bartumeu, i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, han protagonitzat un intercanvi de retrets durant l’aprovació de la modificació de la Llei qualificada de la Justícia que tenia per objectiu corregir la inconstitucionalitat d’un dels seus articles. El text aprovat aquest dijous vol millorar la regulació dels batlles i magistrats substituts, fixant que el seu nomenament sigui per un període mínim d’un any, ampliable per períodes successius de sis mesos. A més, es delimita l’ordre a aplicar en el torn rotatori per cobrir les baixes, i s’estableix que la inscripció a les llistes es fa per períodes de sis anys.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha retret al Govern que “s’entossudís” a aprovar la llei sense fer cas als problemes d’inconstitucionalitat que el seu grup ja va detectar, i ha posat de manifest que finalment s’ha hagut de presentar una modificació per donar compliment a l’aute del Tribunal Constitucional arran d’un requeriment de dictamen previ instat pel copríncep francès.

De la seva banda, el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha assumit personalment la responsabilitat pel fet d’haver inclòs un article no conforme a la Constitució, però ha afegit que “és de justícia assenyalar que l’aute no és ni de bon tros tan demolidor”, ja que el TC només estima dos dels cinc arguments d’inconstitucionalitat que s’esgrimien, i “refrena clarament” la possibilitat que existeixin batlles i magistrats substituts fora de la carrera judicial i no hagin de ser nomenats per períodes de sis anys.

Bartumeu ha respost el ministre lamentant que no hagi agraït les millores fetes gràcies a les esmenes del grup mixt, però tots dos han arribat finalment a la conclusió que “el TC ens ha posat a tots a lloc”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada