Intenten envestir un guàrdia civil que els dona l’alto perquè anaven fins a dalt de tabac

Registre d'un tot terreny amb diversos productes de contraban, en una pista forestal del Pont de Bar
Registre d’un tot terreny amb diversos productes de contraban, en una pista forestal del Pont de Bar

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones i ha decomissat 5.390 paquets de tabac de contraban, 496 grams de picada de tabac, 15 litres de begudes alcohòliques i 3.042 euros en efectiu, en un control al terme municipal del Pont de Bar, a l’Alt Urgell.

Membres de la Secció Fiscal i de Fronteres van fer la intervenció aquest diumenge cap a les 6 de la tarda, en una pista forestal d’aquest municipi. Els agents van observar un vehicle Nissan Terrano, amb matrícula francesa, que els va semblar sospitós perquè circulava a gran velocitat. Quan el tot terreny va arribar a l’alçada dels agents, se li va donar al conductor el senyal d’aturar-se per a la seva identificació. Però llavors, el conductor va accelerar, va intentar envestir l’agent i va fugir a gran velocitat per la mateixa pista i direcció.

A l’alçada d’una intersecció amb la carretera N-260, el vehicle escàpol va ser sorprès per una altra de les patrulles i va intentar novament fugir. Però aquesta vegada va ser interceptat i, després de colpejar als marges d’una pista del costat, el cotxe va quedar immobilitzat. Els agents van aprofitar la circumstància per a procedir a la detenció immediata dels dos ocupants del cotxe, que van oferir una severa resistència.

En la inspecció del vehicle, s’hi va confirmar la presència de les quantitats esmentades tant de paquets de tabac de contraban, de diverses marques, com de picada de tabac, begudes alcohòliques i diners en metàl·lic d’origen dubtós. Després de la detenció i ja en dependències policials, se’ls va imputar als dos arrestats, de nacionalitat francesa, els delictes de contraban, atemptat contra els agents de l’autoritat i contra la seguretat viària.

A més a més, el vehicle portava unes plaques de matrícula falsificades, corresponents a un altre cotxe amb la mateixa marca i model. A dins, els agents hi van descobrir les plaques originals. Per això, als detinguts se’ls imputa igualment un delicte de falsificació de plaques de matrícula. Tots dos ja han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció de la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES