Instal·lat un nou espai de lleure a la finca de les Moreres de la Seu d’Urgell

Imatge de la nova àrea de pícnic de les Moreres, a la Seu d'Urgell
Imatge de la nova àrea de pícnic de les Moreres, a la Seu (Ajuntament de la Seu)

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la voluntat de donar un valor social a la finca les Moreres, hi ha adequat un espai de lleure en aquesta zona boscosa del municipi. Concretament s’han instal·lat quatre taules de pícnic, amb senyalització de l’ús de l’espai que en cap cas s’hi podrà fer foc.

Les taules instal·lades són de plàstic reciclat, tot seguint així l’aposta d’ús de productes sostenibles que duu a terme l’Ajuntament urgellenc i que, a més a més, tenen una alta durabilitat.

També s’ha regularitzat l’accés a la finca per tal d’evitar el pas de vehicles fins a la mateixa àrea de pícnic, protegint-ne d’aquesta manera l’erosió produïda pel pas de vehicles.


Itinerari forestal

Aquesta actuació es complementarà amb la creació d’un itinerari forestal per a posar en valor la necessitat de realitzar una gestió forestal sostenible. La idea és que aquest itinerari tingui una repercussió social de sensibilització ambiental per a la ciutadania amb l’objectiu que conegui de primera mà els efectes positius que té per a les masses forestals la gestió forestal sostenible dels boscos. Es preveu que l’itinerari estigui implementat a principis de l’any 2023.

La finca de les Moreres disposa des de l’any 2003 del Projecte d’Ordenació Forestal de les Forests del Pla de les Forques, Obaga del Gol i les Moreres (UP 29-bis). La finca està declarada d’utilitat pública per a evitar-ne l’erosió. L’ús preferent del Pla d’Ordenació és mantenir i millorar el caràcter protector del bosc, l’ús social, recreatiu i divulgatiu, al ser una zona propera la nucli urbà de la Seu d’Urgell.

Val a dir que aquesta finca ja és molt freqüentada per la ciutadania com a espai de lleure pel fet de ser molt pròxima amb la Seu, així com pels senders que la travessen.

TOTES LES NOTÍCIES