Instal·lada la nova antena de telecomunicacions de la Seu al Pla de les Forques

antena-seuAquest migdia ha quedat instal·lada la nova torre de telecomunicacions de la Seu d’Urgell al paratge del Pla de les Forques de la capital alturgellenca. Concretament, s’ha col•locat una torre de 45 metres d’altura que a partir d’ara s’hi aniran aglutinant els diversos serveis de telecomunicacions com canals de difusió de la televisió pública de Catalunya; els múltiplex de la TDT (televisió Digital Terrestre); la banda ampla rural (servei d’accés a Internet); enllaços radioelèctrics; i així com suport per als operadors de telefonia mòbil.

Conseqüentment, aviat es retiraran les tres antenes que hi ha actualment al Pla de les Forques, fet que ajudarà a millorar l’skyline de la Seu d’Urgell. La construcció d’aquesta nova infraestructura posarà ordre en les telecomunicacions a la capital alturgellenca.

La nova torre permetrà unificar tots els serveis en una única antena, incloent les necessitats municipals com RàdioSeu i alhora també possibilitarà una reestructuració d’algunes infraestructures existents al bell mig de la Seu que aniran traslladant, de forma progressiva, els seus serveis a la nova torre.

A banda, també està previst que s’instal·li la xarxa RESCAT per poder comunicar la ciutat en cas d’emergència o catàstrofe natural. La nova torre tindrà disponibilitats d’espai per a poder acollir en un futur les noves necessitats audiovisuals i tecnològiques que es plantegin.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat que aquest és un projecte important per la ciutat. “Calia reordenar les infraestructures de telecomunicacions a la Seu i a més dotar-nos d’una infraestructura que ens doni una resposta per avui, però també pel futur. La tecnologia avança molt de pressa i és important que la Seu ho aprofiti per comunicar-nos millor i estar més ben connectats al món”, ha subratllat l’alcalde urgellenc.

Aquesta nova infraestructura permetrà també desplaçar serveis que actualment es troben situats a la torre situada en un edifici del carrer de Josep de Zulueta de la Seu d’Urgell, i es podrà substituir per una antena més petita que generi menys impacte visual.

El pressupost total de la construcció d’aquesta nova infraestructura de telecomunicacions és de 364.732 euros. Està construïda i finançada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Recordem que aquesta nova infraestructura de telecomunicacions s’emmarca dins del Pla Catalunya Connecta, fruit gràcies al conveni signat l’any 2010 entre el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Telefonica.