Instagram només per a instagramers

Les xarxes socials funcionen –o funcionaven- en un doble sentit. Podem ser usuaris de les mateixes o sense ser usuaris podem entrar igualment. Això era fins avui perquè plataformes com Facebook o com en aquest cas Instagram, cada vegada s’estan posant més estrictes amb les persones que sense pertànyer a la xarxa social puguin accedir a ella.

La xarxa social de les imatges per excel·lència, Instagram, ja ha començat a capar l’accés a persones que no tenen un perfil en la plataforma. Encara que un usuari pengi les fotografies de manera pública, els internautes sense compte només podran veure un nombre limitat de fotografies. Segons ha explicat la companyia en un comunicat fet públic per Europa Press, “ara si no estàs registrat en Instagram, només pots veure una certa quantitat de publicacions en perfils públics abans que es demani entrar en el compte”.

D’aquesta manera, vistes unes dotze publicacions Instagram demana autenticació als internautes i ja no els permet veure més fotografies.

Instagram està en el seu total dret de voler que el màxim nombre d’usuaris passin a formar part de la seva xarxa social. Amb tot, aquest nou canvi en la política d’ús, demostra el vessant que estan prenent les xarxes socials. L’objectiu de les mateixes és aconseguir que els usuaris passin el major temps en aquestes i que existeixin el màxim nombre d’usuaris perquè aquesta és l’única manera de monetitzar les seves xifres de visites.