Instagram no vol likes falsos

Facebook s’ha posat seriós davant una companyia que venia likes, seguidors i visualitzacions falses en Instagram.

La companyia creada per Mark Zuckerberg ha posat una denúncia davant el tribunal federal dels Estats Units a l’empresa neozelandesa amb l’objectiu d’afirmar que “aquest tipus d’activitats fraudulentes no està tolerada en la xarxa social”. Facebook afegeix que l’empresa neozelandesa ha contravingut les lleis de l’estat de Califòrnia en matèria de frau i abús informàtic.

Segons la sentència, la signatura acusada estaria integrada per tres persones que van utilitzar diferents companyies i llocs web per a la venda de serveis falsos i interaccions de la mateixa índole. Malgrat haver rebut un avís perquè reculés l’activitat considerada il·lícita, l’empresa va fer cas omís a Facebook.

Certament, les xarxes socials depenen en grau suprem de la credibilitat dels seus usuaris i en cas que s’assumeixi que la majoria d’usuaris són bots o falsos, les interaccions en plataformes com Instagram deixaran de tenir la validesa que tenen. De res servirà afirmar que algú té un milió de seguidors quan aquests seguidors estan falsejats. En aquesta línia s’inclou la denúncia de Facebook: intentar esmenar un problema que cada vegada és major.

TOTES LES NOTÍCIES