Fomentar els estudis de ciència i tecnologia entre les noies. I de forma divertida. És l’objectiu de Girls Power Tech. Un esdeveniment anual que Cisco celebra com a suport al dia internacional de ‘Noies en les TIC’ (Girls ITC Day), afavorit per l’ONU a finals d’abril per inspirar la formació en estudis STEM (Ciència, tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Aquest any, la iniciativa se celebra a més de 50 països i 100 oficines de Cisco a escala global. Amb la participació de més de 6.000 noies d’entre 13 i 18 anys procedents de Cisco Networking Academy (NetAcad), escoles locals i altres institucions formatives. Les activitats abasten tours, entrevistes personals amb experts i experiències amb solucions de Col·laboració de Cisco. Amb el suport de 1.700 voluntaris de Cisco.

A Espanya, la seu de Cisco a Madrid va acollir el dijous 10 de maig a 45 nenes d’entre 12 i 15 anys de tres col·legis. Amb activitats durant tot el dia. Per donar a conèixer el món de la tecnologia des d’un punt de vista dinàmic i divertit.

El programa inclou mentoring i demos tecnològiques: ús de videoconferència, configuració de xarxa WiFi i seguretat de xarxes socials i correu electrònic. A més d’un concurs sobre un projecte innovador a Internet of Things. Supervisat pels voluntaris de Cisco i que les noies han de presentar davant un jurat.

Un canvi necessari
La Comissió Europea estima que el 2020 podria haver-hi fins a 900.000 llocs TIC sense cobrir a la UE. No obstant això, només 24 de cada 1.000 dones es llicencien en carreres TIC. D’elles, únicament 6 treballen en el sector digital. Xifra que decreix davant anys anteriors.

Igualment, les dades de l’organització Greenlight for Girls indiquen que només 1 de cada 4 professionals STEM són dones. I el Fòrum Econòmic Mundial calcula que la bretxa de gènere en les TIC no es tancarà fins 2133.

Les dones tenen un paper crucial per reduir el dèficit entre demanda i oferta de llocs de treball TIC / STEM. I amb un important benèfic econòmic. El PIB europeu augmentaria uns 16.000 milions d’euros anuals si més dones s’incorporessin a llocs de treball relacionats amb la digitalització (Comissió Europea).

Com destaca David de Sant Benet, Director de Responsabilitat Social Corporativa a Cisco Espanya, “les iniciatives que atreuen més dones a les carreres STEM són essencials per reduir la bretxa laboral ara i en el futur. Les empreses tecnològiques, en col·laboració amb les administracions, hem de fomentar la inclusió femenina i el seu desenvolupament professional des de les primeres etapes escolars, ajudant a superar estereotips i promoure un canvi de mentalitat social i de cultura corporativa”.

Igualtat i diversitat
Des de la seva fundació, Cisco fomenta la igualtat salarial, la diversitat de gènere, cultures i generacions i la conciliació amb la vida personal. Un 26% de la plantilla de Cisco Espanya són dones (molt per sobre de la mitjana), els qui també tenen una important representació en el Comitè de Direcció local i global (prop del 40% de l’equip del CEO Chuck Robbins). I en l’índex Corporate Equality Index de Human Rights, Cisco ha obtingut una puntuació del 100% durant 14 anys consecutius.

L’aposta de Cisco per la inclusió femenina abasta també diverses iniciatives externes de Responsabilitat Social Corporativa. A més de Girls Power Tech, la companyia organitza cada any Women of Impact i el Programa Escola, orientat a escolars de 5è i 6è de primària de col·legis espanyols, europeus i americans. Cisco també ha portat a Espanya l’esdeveniment Greenlight for Girls (Barcelona, ​​Sevilla i Madrid) i dóna suport a campanyes com e-Skills for Jobs i Get Online Week de la UE o IT Industry Skills del Fòrum Econòmic Mundial.

Per la seva banda, el programa sense ànim de lucre Cisco NetAcad ha format a Espanya a més de 155.000 alumnes en tecnologies digitals des de 2000. Cisco també s’ha compromès a que el 20% dels seus professionals dediquin 20 hores a l’any de voluntariat a activitats de mentoring a STEM (enfocant especialment en noies i dones) en 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada