L’Agrupació Astronòmica de la Seu d’Urgell organitza elcap de setmana del 22 i 23 de juliol la Primera Trobada d’Astronomia dels Pirineus, que tindrà lloc entre la capital de l’Alt Urgell i Sant Joan de l’Erm. Les inscripcions per prendre part en la iniciativa ja estan obertes i es poden formalitzar fins al dia 10 del mes que ve al correu electrònic o bé a través de la pàgina web www.aasuastroseu.com.

El programa s’iniciarà el dissabte 22 de juliol a les 10.30 hores amb la presentació de l’esdeveniment a la Sala de la Immaculada de la Seu. L’inici de les ponències està previst a les 11 del matí amb la intervenció del catedràtic del departament de Matemàtiques Fundamentals i director del Grup d’Astronomia de la Facultat de Ciències de la seu central de la UNED, Ernesto Martínez García, que parlarà de les posicions relatives i aparents a partir de la fotografia astronòmica. La jornada també oferirà formació sobre els conceptes bàsics en aquest àmbit.

La trobada d’astronomia, que es complementarà amb altres xerrades de diverses temàtiques, continuarà amb un dinar a la Seu d’Urgell (14.30 h) i el desplaçament posterior al refugi de Sant Joan de l’Erm. Les propostes continuaran a les 18.30 hores amb una observació solar, a més d’una tertúlia i preparatius per a una observació astròmica i d’astrofotografia. Després d’un sopar (21.30 h), es reprendrà l’activitat amb una nova observació i coneixements bàsics de posicionament per captar les imatges. El cap de setmana es clourà diumenge amb una sortida guiada per al coneixement de la flora i fauna de l’entorn.

L’organització ofereix la possibilitat d’inscriure’s a totes les activitats o assistir-ne només a algunes. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la UNED i l’estació de Sant Joan de l’Erm.

Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada