beacon

Durant els sis primers mesos de l’any es van augmentar en un 3’2% els accidents laborals mortals a Espanya, respecte al mateix període de l’any anterior. Amb l’objectiu de reduir aquestes xifres i prevenir accidents a les empreses, Setesca ha desenvolupat “Secure at Work”. Es tracta d’una innovadora solució basada en eBeacons que detecta si un operari porta o no el material de prevenció. En el cas que no el porti, la màquina no li permet treballar.

La solució suposa tota una revolució en l’àrea de la prevenció de riscos laborals. El funcionament és molt senzill i intuïtiu. Els beacons són uns dispositius que es col·loquen a la roba de l’operari i que tenen una funció de geolocalització. Emeten un senyal molt similar a la del GPS però amb molta més precisió.

D’aquesta manera, en tot moment el treballador està localitzat. De la mateixa manera, units a les tablets, tenen la funció de la seguretat i prevenció d’accidents. Per exemple, quan un empleat s’acosta a manipular qualsevol màquina, la tablet detecta si l’operari porta l’equipament de seguretat necessari o si s’acosta a una zona perillosa. D’aquesta manera, en funció de la situació és possible aturar el procés de treball. Diverses empreses han estat involucrades en les proves de la solució.

La solució és global i està dissenyada per a la seva comercialització a nivell mundial.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada