xavier verdaguer

Xavier Verdaguer, Enginyer Informàtic i emprenedor en sèrie, serà l’encarregat de la conferència inaugural de la 20a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, esdeveniment de referència del sector TIC que tindrà lloc el pròxim 26 de febrer del 2015 a l’Auditori (Lepant, 150, Barcelona) i que tornarà a presentar el periodista Xavier Graset.

Durant la seva intervenció, i sota el títol de “Innovació Disruptiva: un tren que no es pot perdre”, Verdaguer, que és fundador del Imagini Creativity Center de Silicon Valley, explicarà casos d’èxit (tant de Catalunya com de Silicon Valley), que serviran als assistents a aprendre a innovar millor. i és que, segons Verdaguer, innovar de manera disruptiva serà clau per a la supervivència i creixement de les empreses motor del país. “Caldrà trobar espais de trobada entre les grans empreses que tenen el mercat i el món dels emprenedors que tenen l’agilitat per crear prop dels usuaris. Una relació necessària, però gens fàcil d’aconseguir i mantenir “, afirma.

Xavier Verdaguer és professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, propietari de diverses patents de tecnologia, autor de múltiples articles d’investigació i manté convenis de transferència de tecnologia amb diferents universitats. El seu primer invent ser un pluviògraf amb el qual, amb 12 anys, va guanyar el concurs “Joc de Ciència” de TV3. Actualment, viu a Palo Alto (Califòrnia) on va fundar el 2010 Innovalley, Inc., una empresa que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació. També a Silicon Valley va fundar l’empresa de desenvolupament de programari Seven4seven i el Centre de Creativitat Imagine, per a la generació d’idees disruptives que canviïn el món i la vida de les persones que participen en la creació d’aquestes idees.

Lliurament de premis

La 20a Nit (que tornen a organitzar conjuntament l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya) és alhora el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo (guardó de prestigi que reconeix la personalitat de l’any i al jove emprenedor), els Premis Alan Turing (que en la seva tercera edició premiaran al CIO de l’any ia la responsabilitat social) i el Premi d’Honor de la Nit (la convocatòria es manté oberta fins al 22 de gener, més informació a: www.lanit.cat/#premis).

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada