Iniciativa Ciutadana reclama que s’impulsi una llei de responsabilitat política a Andorra

Iniciativa Ciutadana ha fet públic un comunicat en què reclama que s’impulsi una llei de responsabilitat política a Andorra, el contingut íntegre del qual és el següent:

Els errors en la instrucció d’invalidació de proves en el cas del blanqueig de diners provinents del narcotràfic ha afegit més malestar entre els ciutadans d’Andorra. El Govern ha mostrat la seva preocupació en paraules del ministre Jordi Cinca, que ha declarat –tal com apareix en diversos mitjans de comunicació- que caldria depurar responsabilitats. Des d’Iniciativa Ciutadana estem contents de veure com per primer cop un polític pren consciència d’aquesta necessitat, tot i que, pel que sembla, aquest comentari ha quedat en l’aire.

Pensem que malauradament aquest no és un cas aïllat. Tot i que ja hi va haver una denúncia a l’època sobre les escoltes telefòniques per part del govern socialdemòcrata, la màquina de les escoltes telefòniques ha seguit funcionant i vulnera el dret a la intimitat de les persones, previst a l’article 14 de la Constitució. Demanem, doncs, que s’aclareixi quin procediment es fa servir amb la transparència que han d’exigir els ciutadans per garantir que no es vulneri cap dret fonamental.

Ens preguntem si també s’hauria de demanar responsabilitats en temes com: la gestió que hi ha hagut en el funcionament de la CASS, o la manca de previsió econòmica dels governs en el tema de la jubilació dels funcionaris.

La cosa no acaba aquí. Tenim la situació d’insolvència actual de les administracions provocada per les despeses en grans obres faraòniques aprovades per polítics, als quals no se’ls ha demanat cap tipus de responsabilitat sobre més d’un suposat malversament de cabals públics. Sobre aquest mateix tema, encara hi podríem afegir la manca de responsabilitats exigibles als professionals d’aquestes grans obres quan s’han de subsanar errors de concepció o d’estructura.

Aquests actes fan que la població cregui cada vegada menys en el sistema jurídic, polític i social del nostre país i generen una preocupant desconfiança i malestar entre la població, que veu com se li exigeixen responsabilitats laborals, se li retallen les llibertats i se li apliquen nous impostos. Per acabar-ho d’adobar, els impostos no aniran destinats a oferir nous serveis, com seria desitjable, sinó a pagar els deutes que ens han deixat anteriors directius polítics, la majoria dels quals estan degudament col·locats i amb els seus interessos econòmics ben coberts. Per tot plegat, creiem molt necessària i urgent una llei de responsabilitat política a Andorra.

Si partim del principi que tothom és responsable dels seus actes, i si cadascun de nosaltres hem d’assumir la responsabilitat quan ens equivoquem, que ho fem com a humans que som, el mínim exigible a la nostra classe política és que assumeixi les responsabilitats de les seves errades.

(Text: IC)

1 comentari

  1. L’enhorabona IC!
    La ciutadania ORGANITZADA és un poder.
    Ha arribat el moment de “passar comptes” i exigir l’assumpció de responsabilitats. L’impunitat no es pot aguantar indefinidament.
    En aquest camí trobareu molts companys de viatge.
    Endavant!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES